Огън върху лед

ISBN:
978-954-9306-81-1
Размери: 
20 × 13 × 0.5 cm
Брой страници: 
40 стр.
Година на издаване: 
2006
Рейтинг: 
0
Цена: 
3,50 лв.
Цена: 
3,50 лв.

 

“Емигрантка пише стихове за Бургас от Чикаго”
Заглавие във в. “Черноморски фар”, 13 юни 2006 г.

Бургазлийката Райна Недялкова, която емигрира в Чикаго, написа прочувствени стихове за родния си град. Пред огромна аудитория от американци и българи тя представи новата си стихосбирка “Огън и лед” само преди дни. Книгата е представена от Българския учебен център “Знание”, със седалище Чикаго.

В новата й творба се преплитат имигрантски терзания и прибоят на морските вълни, завръщането и заминаването.

Самата стихосбирка е кокетна книжка в 40 страници и идва също от Бургас, където е издадена тази година.

“На представянето на поетесата в съботните форуми на „Знание” усетихме как от лиричните страници на „ОГЪН ВЪРХУ ЛЕД” диша една „пясъчна нежна жена”, както се определя Райна. В нейните стихове е зова на душата й – с имигрантската болка, с носталгията и с любовта” – сподели Стайка Должева, собственик на  агенция  „Зен-Зен”, която осигурява работа предимно на българи в Чикаго.

Специално за почитателите на поезията, откраднали в съботния ден минути от забързаното ежедневие, Райна Недялкова сподели последните си стихове.

Бургазлийката е намерила място в книгата си да благодари на тези, които са й помогнали книгите й да видят бял свят. Благодарностите са за Венда Райкова, без чиято подкрепа тази книга може би нямаше да излезе, на издателство “Либра Скорп” и специално на Денчо Михов. Цялата работа е издаването е свършена чрез Интернет и то само за месец.

 

-------------

ОГЪН ВЪРХУ ЛЕД

Случайно ли, или нарочно –
шега съдбата си направи с мен.
Без обяснения и прочие..
ме прати на далечен континент.

Аз все си мислех – искам да се махна,
да съм далеч от тази суета
и честно да живея на земята,
тъй както съм във моята душа.

О, господи, ти който си там, горе
и който виждаш всичко в този свят,
кажи ми как да се преборя,
кажи ми как да продължа…

Но ти мълчиш и няма да ми кажеш.
Пред мен гори запалената свещ…
Аз знам, че няма да ме изоставиш,
защото винаги те нося в мен!

Редактор: 

Коментари

Това не е ли същата Райна, която беше домакинка в Нефтохима и крадеше бельото, което се полагаше на колегите и и го продаваше на разни магазинчета. Или може би същата Райна, която когато раздаваше заплатите като домакинка в лаб. техничека диагностика "забравяше" да даде стотинките, защото нямала точни пари. Или може би тази Райна, която в крадеше всякакви дипломни и курсови работи и след това с известни размествания отново набираше текстовете в работно време на пишещата машина и ги продаваше скъпо и прескъпо. Или може би същата Райна, която по време на демокрацията вземаше три учебни години за една и набързо взе висше образование? Даже завършила Асен Златаров!!! Вече ви е ясно как! Ега ти поетесата!!! Ега ти таланта!!! Що не напише нещо за живота си преди USA и Канада. Я потърсете някаква референция за тая пишман поетеса от бившите и работни места в България, вгледайте се внимателно в стиховете и и се опитайте да разберете дали не са крадени.
Рейтинг: 
1
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

4,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
4,00 лв.
6,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
6,00 лв.
20,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
20,00 лв.