Песенни спомени

ISBN:
954-9306-48-8
Размери: 
20 × 13 × 0.6 cm
Брой страници: 
64 стр.
Година на издаване: 
2005
Рейтинг: 
0
Цена: 
3,00 лв.
Цена: 
3,00 лв.

Неусетно изминаха петнадесет години от деня, в който се разделих със смесения хор при читалище “Димитър Полянов” в град Карнобат.

През тези изминали години моите горещи и живи спомени непрестанно са ме връщали към този хор, към неговите възторжени дейци, към техните достойни дела. Тези дела бяха възможни само в благоприятните условия, създавани от онези ръководители на Карнобат, за чието благоразположение и днес си спомням с благодарност и признателност.

Аз дълго премислях как да постъпя със зародилото се желание да материализирам моите спомени. Бях уверен, че те ще бъдат полезно и поучително четиво за бъдещите жители на този град, които биха проявили интерес и любопитство към културното минало на Карнобат, към хората, които са създавали със скромна настойчивост образа на едно насърчително за подражание духовно пространство за града си. Бих желал да подчертая моята убеденост, че дейците от смесения хор към читалището в град Карнобат имат достатъчна заслуга за този светъл отрязък от времето на духовен и културен подем в града и моите редове са най-малката похвала и признателност за техния изпълнен обществен и морален дълг.

Моите спомени имат сериозно основание да присъстват в културните архиви на Карнобат.

Успоредно с дейността на смесения хор, спомените за нея се преплитат и с делата на други формации, които ваяха през онези години културния лик на Карнобат. Като най-многобройният, най-възторженият певец, смесеният хор заслужава да стои начело в тази поредица от впечатляващи форми на културата, донесли на града честта да бъде средище на завидна културна дейност.

Като се прекланям дълбоко пред усърдието, обичта и предаността към хоровото изкуство на хористите от смесения хор в Карнобат, аз им изказвам моята искрена и честна благодарност за вярата, която имаха в моите естетически внушения. Благодарен съм им за изживените силни и опияняващи възторзи, които са ни възвисявали и удовлетворявали нашите очаквания.

Ние дадохме един достоен пример на следващите ни поколения за служене на обществения идеал.

Нека този пример остане като най-свидна награда за нашия живот!

Авторът

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

15,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
15,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
8,00 лв.
7,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
5,00 лв.