Станислав Марашки получи втора награда на Десетия национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат

Дата: 
четвъртък, 18 May, 2017
Категория: 

Станислав Марашки получи втора награда за своя хумористичен разказ “Реконструкция”. Жури в състав – председател Борис Арнаудов и членове Румен Леонидов, Ивайло Цветков и Георги Василски откроиха творбата на бургазлията сред сто петдесет и пет участници в секции “Карикатура”, “Кратки сатирични форми” и “Кратък хумористичен разказ”.

Тридесет и четвъртата награда на Марашки стана факт на 12 май 2017 в гр. Кубрат, когато бяха отчетени резултатите от Десетия национален конкурс за хумор и сатира в града.

При връчването на своята награда за “Реконструкция” председателят на Конфедерацията на българските писатели Станислав Марашки каза:

“Литературните специалисти знаят, че в литературознанието съществува понятието “литература от втория ред”, което на руски език звучи “литература второго ряда”. Нейни представители са всички онези знайни и незнайни автори, които създават почвата, от която изникват лауреатите на конкурсите и въобще представителите на литературния елит. Ето защо за моята награда имат принос всички писатели-хумористи, чиито достижения са съхранени във фолклора, върху хартията или в компютъра. Не мога да не спомена такива жизнени хумористи като Огнян Пищиков и Цветан Дочев от Враца, Георги Мавродиев и Тодор Кисьов от Бургас и още, и още. Няма да изброявам повече, защото рискувам да пропусна някого.”

 Посредством модерното сатирично повествование на своя разказ Марашки описва хала на съвременната ни държава, която сравнява с кораб, който потъва в едно особено море, наречено от сатирика “Дългово море”. Историята завършва със смешен ироничен хепиенд, в който гротеската достига до своя апогей.

 Специално за събитето на 12 май 2017 в града на Лили Иванова се бяха стекли писатели-хумористи и карикатуристи от цялата страна, за да участват в една задушевна церемония по награждаването. Присъстваха представители на КБП – клон Враца, КБП – клон Кърджали и КБП – клон Кубрат, както и членове на различни хумористични клубове. Сред гостите беше и носителката на приза “Голямата книга на малкия град” за 2015 г. Павлина Стаменова от Разград, както и поетесата-приложничка Мариета Валериева и Цветан Дочев (Дедо Скръц) от Враца, които участваха със своя арт-инсталация в общата художествена изложба

 Тържеството беше украсено с изпълнения на местни танцови и вокални състави.

-------------

Снимки:
Сара Асенова
Славимир Генчев
Гален Иванов

-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите