Представяне на повестта “Откритие” пред учениците от ПГ “Константин Фотинов” в град Самоков

Дата: 
сряда, 20 February, 2019
Категория: 

По покана на редакцията на гимназиалното списание “#Апостроф'арт – УПС”, авторката на фентъзи повестта “Откритие”, Таня Мир, гостува на учениците от 6-ти и 8-ми ,,б” клас на ПГ “Константин Фотинов” в град Самоков. Събитието беше организирано от ученическото списание, тъй като учениците били впечатлени, след като прочели книгата и решили да поканят младата писателка да се срещне с тях.

В препълнената зала Таня Мир разказа легендата за прочутия учител по безсмъртие на траките, която вдъхновява написването на книгата. Авторката призна, че отзивите на учениците са особено ценни за нея, тъй като идеята за повестта “Откритие” й е хрумнала, когато е била именно на тяхната възраст.

Екипът разкри, че по книгата вече е заснет пълнометражен игрален филм, който ще бъде излъчен по кината още тази есен. Освен това на срещата присъства режисьорът Кардам Калчев, който съвместно с Мартин Асенов заснема филма. Калчев разказа на учениците за процеса и различните етапи от снимачния процес, а след това прожектира пред учениците кадри от игралния филм по книгата, които бяха силно аплодирани.

Таня Мир и Кардам Калчев бяха подготвили и една специална изненада за учениците – актьорът Светлин Къров, който изпълнява ролята на Севт във филма, се появи пред публиката облечен с тракийски дрехи.

Последваха много снимки с актьора, а след това събитието премина в дискусия с авторката.

-------------
Таня Мир, “Откритие”, изд. “Либра Скорп”, С., 2018.
-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите