Пътища на страданието

ISBN:
954-9306-71-2
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
136 стр.
Година на издаване: 
2006
Рейтинг: 
0
Цена: 
4,00 лв.
Цена: 
4,00 лв.

Защо се заех с написването на тази повест?

Баща ми, Купен Вълков, бе по сегашните ни представи, неграмотен, не в буквалния смисъл на тази дума, човек. Той имаше само начално образование – завършил беше четвърто отделение, но макар и с такова образование, той беше много любознателен и начетен за заобикалящата го среда от овчари, свинари и земеделци. Помнеше много и разказваше доста увлекателно, с добро въображение и умение да построява фабулата на разказа. Той често ми е говорил за корените на нашия род по мъжка и женска линия, знаеше много неща, а понякога ми се струва и много си съчиняваше – така както му се искаше да бъде. Имаше дарбата на съчинител.

В последните години от живота си доста време прекарваше в дядовата къща на село, която беше пристроил и стегнал сам. Там, в свободното си време, той написа доста от спомените си, които после ми предаде за обработка и съхранение и с молбата да ги предам на моите деца и внуци, та и те да узнаят откъде тръгват корените на рода ни.

Именно тези записки ме накараха да напиша повестта, та дано художествената форма помогне, защото новото поколение, обсебено от компютрите, много не се интересува от книги. Дано!

С тези уводни думи пожелавам на читателите приятни мигове с героите на повестта – моите деди и прадеди, една история, подобна на историите на всички български родове, живели в Източна и Западна Тракия по времето на турското владичество.

Авторът

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

23,90 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
23,90 лв.
29,90 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
29,90 лв.
17,99 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
17,99 лв.