Фарове през слънце или поредната “европейска” простотия

Оригиналната публикация е от м. ноември 2007 г., когато на власт в нашата татковина бе "Тройната коалиция" - БСП-ДПС-НДСВ.
Дата: 
понеделник, 5 May, 2014
Категория: 

“Паситесь, добрые народы!
Вас не разбудит чести клыч;
Начто стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь…”
А. С. Пушкин

Видяла жабата че подковават коня и вдигнала крака. Някои европейски другари се понапънали да се поосвободят от някой и друг вътрешно-стомашен газ и ние сме се… наакали.

Това, че в Англия от ноември до март е сезон на гъстите лондонски мъгли е факт. Това, че в Германия се доближават до английските мъгли, смогове и пр., си е техен проблем. Но да сме задължени да си включваме фаровете в най-яркото слънце – това може да се дължи единствено на гъзоблизство и зле изразена мания за величие от страна на управляващите. А народът… народът си е свикнал да го тъпчат и да се подиграват с него по всякакъв начин. Значи – освен че “Кобурга ни го турга” (както на времето заяви Стефан Цанев), трябва да ни се изредят и цялото европейско братство. Всъщност, кой знае дали изобщо братята европейци си имат и хабер от великите идеи на нашите управници. Доволни ще бъдат единствено ченгетата от КАТ, дебнат някой да е забравил да си включи фаровете, че иначе горкичките съвсем ще закъсат с джобните постъпления и съпругите им ще ги изгонят от къщи.

“От тази глупост по-голяма няма” – чух компетентно изказване на един махленски дернек. Аз обаче не съм съгласен с такава постановка. Върховните мозъци на оста Дмитриевич-Орехов-Местан са в състояние да измислят какво ли не. (То първоначалната идея да се кара на фарове през зимните месеци се измъдри от Дмитриевич-Доган-Сакскобургготски; впоследствие се постанови фаровете да светят целогодишно.)

И понеже не ми се коментира вече висшата им наглост, себелюбие, вишеглупие, мижитурство, подмазвачество, алчност, дебелоглавие и т.н., ще им предложа няколко идеи за поетапно нагло малтретиране и подиграване със “собствения” им народ (разбира се всичко това ще бъде задължително, и подкрепено с твърди и високи санкции спрямо недобросъвестните и неизпълнителни граждани):

1. От м. декември – всеки водач на МПС да си купи фарове, които да се монтират на покрива на автомобила и денонощно да осветяват в посока към слънцето (вечер – месечината), даже и автомобила да е паркиран. Тези, които паркират автомобилите си за през нощта в гараж, да избият отвор на тавана на гаража, откъдето да светят фаровете. Ще се сформират специални отряди към КАТ, МВР, НСБОП и ДС, които денонощно ще следят да не би някой да не е изпълнил точно указанията.

2. От първи януари – всеки водач да си закупи бидон (обема на бидона ще бъде според обема на двигателя на автомобила – напр. до 1200 куб.см. – 40 литров бидон, до 1600 – 80 литров, до 2000 – 100 литров и т.н.). Този бидон да се закрепи здраво в багажника на автомобила и да се напълни с лайна от избрани от НС и МС европейски клозети. В определени часове по пет пъти на денонощието (ще бъдат различни от тези на мюсюлманските молитви), всеки водач ще спира автомобила, ще отваря багажника, ще си постила специално килимче на земята и ще се кланя пред божествения бидон. Разбира се фаровете на автомобилите в никакъв случай не трябва да бъдат изключвани по време на този обред, а напротив – ще се превключва на дълги светлини. МВР, респ. КАТ ще следят стриктно за изпълнението на заповедта. За целта специални служители ще бъдат обучени да разпознават вкусовите и обонятелните качества на европейските изпражнения и чрез опитване с език ще следят да не би някой недобросъвестен водач да се изхитри и да напълни божествения европейски бидон с неевропейски а родни балкански лайна.

3. От февруари – ще се поставят фарове и от долната страна на автомобилите – да осветяват директно шосето.

4. От март – автомобилите ще се оборудват със специални постаменти, на които ще се окачват газови фенери – от двете страни точно над страничните огледала. Всеки, имал глупостта все още да продължава да шофира, ще си ги долива редовно с газ (керосин) и те ще горят денонощно, като символ на вечната европейска дружба.

5. От април – към газовите фенери ще се добавят и електрически, ще се издигнат две допълнителни пилончета и на тях ще се развяват европейските знамена – ха сега да ги видим европейците – ще ги надминем не, ами!…

6. …

Хайде, както е казано в един омразен вече нам (и на БСП) език: “Поживём – увидим”, ще почакаме и ще видим изобретателните правителствени орехови и сие мозъци какви чудесии ще сътворят. Може пък техните гениални хрумвания, които ще побързат да претворят в дела, да са далеч-далеч по юнашки от нашите скромни предложения.

А дотогава – “ликуй народе”, както е казал Ботйов. Ама как само го е казал:

“Ликуй, народе! Старо и младо
хвалете и днес бога и царят!
(можем само да добавим: “и Е.С.”, б.м.)
… От овце стадо
тъй блейше вчера подир овчарят,
когато тоз цар, безгрижен, глупав,
както и всички царьове земни,
поведе стадо с кривакът хубав
и с умни псета – министри верни,
без портфейли, но и без заплата,
на кои същ цар и да погледне,
“Блазе й - би казал, – живей овцата
и от народът мой по-честито!”
И тръгна стадо с агнета дребни,
върви и крета от път убито,
та сичко младо под нож да легне …
Бездушен, глуп, изгнил покойник
жертви ли иска? Иска овчарят,
гладното гърло, попът пиени,
както от тебе, народе, царят
иска за свойте гнусни хареми
и за тез, що те мъчат, обират;
а ти им даваш потът, кръвта си
и играйш даже, кога те бият! …”

Аз лично нищо не мога да добавя към това. Сигурен съм че Дмитриевич и сие ще могат, но… тяхна си работа.

---------------
Публикацията е от м. ноември 2007 г.
---------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите