Литературният Бургас

ISBN:
978-954-471-812-1
Размери: 
20 × 13 × 1.5 cm
Брой страници: 
132 стр.
Година на издаване: 
2021
Рейтинг: 
0
Цена: 
12,00 лв.
Цена: 
12,00 лв.

Литературният Бургас
Биографичен и библиографски справочник
Второ преработено и допълнено издание

-------------------

Ако приемем, че световната литература е океан, “Литературният Бургас” е малък остров в него. Когато мореходецът го открие, непременно ще изпита наслада. Читателят ще усети полъх от тайнствените гори на Странджа и от духа на морето, наречено от Христо Фотев “най-голямото събитие”. Който дойде на брега на Бургаския залив в утрото на първи юли, ще повярва в бургаското поетично чудо.

Литературният Бургас е щастлив, че има своята Морска градина. Любителят на изкуството е затруднен къде по-напред да отиде да зарадва душата си – в Морското казина в Летния театър или в залите на Флората. Понеже е неоспоримо, че “в началото е словото”, предимства имат Дома на писателя, открит през октомври 2015 година, и новата сграда на Регионалната библиотека “Пейо Яворов”, гостоприемна от 2020 г.

Трябва да бъдем благодарни на Община Бургас за щедрата материална помощ към бургаските творци. Всяка пролет от много години компетентна комисия класира новите ръкописи на писателите и ги подпомага финансово да бъдат издадени.

А за празника на Бургас – Никулден – всяка година се раздават награди за най-добрите книги, издадени от поетите и белетристите.

Читателите не могат да си представят литературния Бургас от четири десетилетия насам без списание “Море”. То се превърна в национална литературна трибуна.

И този Справочник с биографични и библиографски сведения за поети и писатели, свързани с Бургас, е възможен с щедрата помощ на Община Бургас. Това е второ допълнено издание. Първото видя бял свят през 2012 година.

Очакваме тази книга да бъде посрещната с интерес от читателите.

Борис Бухчев

-------------------

Съставител: 
Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

5,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
5,00 лв.
15,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
15,00 лв.
6,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
6,00 лв.