Ваньо Вълчев представи своята детска книга “Кога ще порасна?” в ОУ “Любен Каравелов”

Мануела Янева от gramofona.com за срещата на бургаския поет Ваньо Вълчев с ученици от ОУ “Любен Каравелов”.
Дата: 
петък, 25 November, 2022
Категория: 

На 23 ноември 2022 г. бургаският поет Ваньо Вълчев представи пред ученици последната си детска книжка в ОУ “Любен Каравелов”. Четивото се казва “Кога ще порасна?” и в него има забавни стихове и колоритни илюстрации, дело на Мария Вълчева.

Срещата между децата и писателя бе емоционална и наситена с много въпроси. Бургазлийчетата се интересуваха каква е разликата между тяхното детство и това на автора, кой е любимият автор на Вълчев, както и каква е емоцията му когато пише за деца и възрастни.

“Човек като остарява започва да се вдетенява и да си припомня какви ли не неща от времето, когато е бил като вас. Много ми се искаше да разкажа весели истории на деца, с които се срещаме в първи клас, и с които се разделяме в седми клас, исках да разкажа за веселите магарии, които правим понякога, за приключенията, за нещата, които ни радват, за нещата, които ни правят впечатление около нас. Много ми иска младите хората, които четат книгата, да не се чувстват като хора, които ги възпитават, а участници във всичко, което става около тях” – коментира Ваньо Вълчев.

По думите му емоциите, когато се пише за деца, са много по-различни от тези за възрастни. Ваньо Вълчев добави, че една от детските книги, които все още пази у тях, е “Златната книга за нашите деца”, нарисувана от Александър Божинов. В нея художникът е събрал най-хубавите детски стихотворения.

Бургаският поет бе изненадан от възпитаниците с красива картина, посветена на Никулден. Подари му я лично директорката на ОУ “Любен Каравелов” Пепа Марчева. Тя съобщи и хубавата новина, че иска управляваното от нея училище да има химн, а негов автор да бъде именно Ваньо Вълчев. Той на драго сърце обеща, че ще помогне за създаването му. Водещ на приятната среща бе началният преподавател в училището Лили Христова.

---------------
Автор на текста и снимките Мануела Янева.
---------------
Публ. в gramofona.com.
---------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите