Таня Мир представи своите книги в читалище “Добри Чинтулов” в ж.к. “Дианабад”

На 20 февруари 2020 г. в столичното народно читалище “Добри Чинтулов – 1935” в ж.к. “Дианабад”, Таня Мир се срещна със своите читателите, за да им разкаже повече за двете си книги – фентъзи повестите “Откритие” и “Легенди от Белинташ”.
Дата: 
петък, 21 February, 2020
Категория: 

На 20 февруари 2020 г. в столичното народно читалище “Добри Чинтулов – 1935” в ж.к. “Дианабад”, по покана на ръководството на читалището, Таня Мир се срещна със своите читателите, за да им разкаже повече и от първо лице за двете си книги – повестта “Откритие”, отличена и издадена благодарение на литературната награда “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп”, и втората й книга – фентъзи повестта “Легенди от Белинташ”.

Събитието беше открито с трейлъра на филма “Откритие”, създаден по дебютната книга на Таня Мир, който през месец декември миналата година беше прожектиран в кината в различни градове на страната.

Таня сподели какво я е вдъхновило да разкаже историята на тракийския принц Севт и какво е основното послание, което е вложила между кориците на книгата.

След това фокусът на събитието се насочи към втората книгата на Таня Мир – фентъзи повестта “Легенди от Белинташ”. Таня призна пред гостите на събитието, че е избрала един от най-модерните жанрове напоследък – фентъзито, за да разкаже по достъпен и увлекателен начин за един забележителен момент от историята на нашите предци – траките, тъй като според авторката, много от нас не отдават необходимото значение на културното и историческо наследство, чиито наследници сме.

Пред аудиторията беше прожектирано кратко промо видео за книгата “Легенди от Белинташ”, заснето със съдействието на Исторически парк и Регионален исторически музей – Ямбол. Кадрите, използвани във видеото, всъщност са част от пълнометражния игрален филм “Легенди от Белинташ”, който зрителите ще видят на голям екран през 2020 година.

В края на събитието последва оживена дискусия с авторката, насочена към образите на героите и начина, по който са въздействали на читателите.

--------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите