“Съвест” – необикновен криминален роман, който се чете на един дъх

Дата: 
неделя, 20 May, 2018
Категория: 

“Съвест” е необикновен криминален роман, който се чете на един дъх, от първия български автор на романтични трилъри – Йоана Вълчева. Тя е един от новите, съвременни автори, които изгряват с големи усилия и труд в последните години, а аз като привърженик на най-новата българска литература.

Романът – “Съвест” представлява едно наистина вълнуващо пътуване към изкуплението и борбата да останеш жив. В един престъпен свят, където не можеш да разчиташ на никого, няма място за разкаяние. Но една закъсняла съвест се пробужда и подтиква Катя Суворова да загърби работата си на снайперист. За шефа й обаче не съществува отказ и той изпраща по петите й най-добрия си наемник. В миг на смъртна опасност последният човек, от който някога, може да си помисли да очаква помощ, й подава ръка и двамата се впускат в бягство, пълно с опасности. Преследвани от разгневен мафиот и криещи се от полицията, те ще се опитат да намерят изход от ситуацията независимо с цената на какво.

Заинтригуващ роман, представящ престъпността от различна гледна точка. Героите в него разказват за обстоятелствата, които ги превръщат от обикновени хора в убийци. И вече нищо не е същото...

Катя е млада жена, което се нуждае от пари за лечението на майка си, отказва се от университета и заради точния си мерник в клуба по стрелба в училище е привлечена от хора, които могат да й дадат това, от което се нуждае. Цената обаче е прекалено висока, но майка й е единственото, което й е останало и Катя преглъща терзанията и съмненията си, вдига снайпера и става част от подземния свят на Москва.

Иван е млад мъж, отраснал в изключителна мизерия, но с големи амбиции и жажда за пари, който си мисли, че никога няма да се заинтересува от някого или от нещо, различно от материалните облаги. Превръща се във вярно куче на мафията, изкачва се в йерархията до “дясната ръка” на Шефа – най-големият наркотрафикант и търговец на оръжия в Москва.

Шефът – безкрупулната Анастасия Андреевна, криеща се зад наименованието – Шефа, с амбициите да наследи всичко след смъртта на баща си, дори с цената на хиляди трупове след себе си. Тя среща Катя и Иван, които за нея са просто двама наемници и убийци, но се оказа, че дълбоко е подценила техните възможности.

Всичко върви гладко – по планът на мафията и двете послушни кучета, следват нарежданията на безсърдечната жена. Докато Катя не решава, че вече не може да живее с вътрешната болка, с кошмарите и постоянният страх, да не я хванат, който изпитва всеки път когато вади и прибира оръжието в чантата си. Иван пък започва да чувства празнота, притъпявал собственото си страдание от това, което върши вече години наред, нещо в него се пречупва в момента, в който Шефа го изпраща, за да елиминира снайперистката, решила да напусне бизнеса и света на убийствата и контрабандата.

В този момент започва и тяхната история. Иван е изпратен от Шефа да убие Катя, заради нейното изменничество, но между тях пламва страст и любов, която обърква сърцата и умовете им и в същото време им дава кураж и надежда за ново начало. Целият път, изпълнен с бягство, насилие, криене, маскиране и търсене на помощ дори в полицията и специалните служби на Русия. Двамата не могат да вярват на никого, в един момент дори самата Катя се чувства предадена от Иван, който би трябвало да й е помогнал, но е заловена, заради това, което той я е посъветвал да направи.

Действието в книгата се развива бързо и динамично, в опитите си да се покрият, Иван търси помощта на своя стар приятел – Франческо Берути, който е полицай. Моли го да им сътрудничи, и италианецът бива принуден да прикрива двама престъпници в дома си, за което после горчива съжалява, когато животът на жена му и невръстната му дъщеря бива застрашен от мафията, издирваща двамата бегълци.

Романът “Съвест” е една вълнуваща история за опасен шпионаж, арести, плануване на тайни мисии, напрежение и непрекъснат страх от неизвестното и от това да не бъдеш заловен. В края на историята Катя и Иван са готови да понесат “Цената на изкуплението” и да излежат своята присъда, придържайки се към мечтите си след това да се подготвят за новия си живот и да започнат всичко на чисто. Но не само това им дава нужните сили, а и новооткритото помежду им чувство на това, да милееш за някой друг повече, отколкото за себе си, наречено просто – Любов!

Това е силата на Любовта, готова да пробуди гузната Съвест на човек, вършил лоши дела в миналото си, пробуждайки у него жаждата за нов шанс и нов живот.

-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите