Литературна премиера: Роза Максимова представи своя сборник с интервюта “Споделено в петък”

Дата: 
събота, 9 November, 2019
Категория: 

В топлата петъчна вечер (на 8 ноември 2019 г.) Роза Максимова представи новата си книга “Споделено в петък” в бургаския Дом на писателя. В препълнената зала бяха събрани част от интервюираните от Роза творци, включени в книгата, официални лица и гости.

А нейната идея – да има присъствие на различни видове изкуства, както тематично са обособени разделите на книгата, бе емоционално и интелектуално подплатена – Благовеста Рядкова поздрави присъстващите с клавирни изпълнения, по време на представянето художникът Николай Николов (Ник Мазаров) нарисува картина, вплела композиционно символи на изкуствата, а най-нестандартното интервю бе... с вампир (ролята бе изпълнена от младия театрал Петър Мирославов).

Книгата и авторката представи със свое кратко експозе Теменуга Захариева. С по няколко думи Роза Максимова сподели своите впечатления за интервютата и личностите на всеки от интервюираните, включени в книгата.

“Всяко интервю е правено с изключителна отговорност и уважение към личността на събеседника и неговото творчество. Затова се получиха толкова откровени и стойностни интервюта” – бе заключението на авторката за обемния сборник, представен пред гостите на събитието.

Роза Максимова изказа своите сърдечни благодарности към всички, които са я подкрепили в нелекото начинание – на вестник “Компас” за предоставената й възможност, на събеседниците си, на издателство “Либра Скорп” за реализирането на внушителната по страници и съдържание книга, на Община Бургас за финансовата подкрепа, както и на всички, споделили с нея тази прекрасна петъчна вечер.

Получи се топла, споделена, емоционална вечер!

-----------------
Роза Максимова, “Споделено в петък. Интервюта с творци, публикувани във в. “Компас” в периода 2012 – 2019 г.”, изд. “Либра Скорп”, Бургас, 2019.
-----------------
За книгата на Роза Максимова, “Споделено в петък”, от Теменуга Захариева ----->>>>>
-----------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите