Приказните герои на Елена Гогова оживяха в “Хеликон”

Дата: 
четвъртък, 18 May, 2017
Категория: 

Детското творчество на Елена Гогова събра нейни почитатели в книжарница “Хеликон” на 12 май 2017 в Бургас.

Събитието премина под надслов “Приказните герои на Елена Гогова” и беше последното от Бургаски литературни дни – 2017, организирани от Конфедерацията на българските писатели.

След Самира Душева думата беше дадена на Атанасия Петрова, която поднесе извиненията на Станислав Марашки за непредвиденото му отсъствие и прочете негова рецензия за книгата на Гогова “Принцеса Деа и феята Олеле”, в която се казва:

“Светът, в който живеят героите на Елена Гогова, прелива от необичайни цветове, нюанси и същества, с които Разказвачът примамва и развива детското въображение – пише Станислав Марашки. – В царството, където за пръв път е отворила очи за света принцеса Деа, цари вечна пролет, дърветата имат сини корони, козината на понито Връм е “зелена на жълти петна” и др. Този екзотичен фон изопва тетивата на детското въображение още от първите страници на книгата. “

Празникът беше оживен от класическата китара на Ива Димитрова и участието на двете млади актриси от театрална школа “Детско царство” Ива Генчева и Ивелина Желева, превъплътили се в образите на принцеса Деа и злия магьосник Стик.

-------------

Снимки:
Зоя Проданова
Самира Душева

-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите