“Приказната градина” на Стефка Стоянова в ръцете на най-малките читатели от Поморие

Дата: 
петък, 29 July, 2016
Категория: 

На 28 юли 2016 г. от 11 ч. в градината пред Народно читалище “Светлина-1939” в гр. Поморие авторката на детски приказки Стефка Стоянова представи пред най-малките читатели от града своята четвърта книга “Приказната градина”. Гости на събитието бяха издателят и редактор на приказната книга Денчо Михов и графичния дизайнер на издателство “Либра Скорп” Петра Лимоза.

Организаторите на срещата ученици-автор, в лицето на Донка Китанова – секретар на читалището, се бяха погрижили пространството пред читалищната сграда да се превърне в една приказна градина, като част от приказките на Стефка Стоянова.

Светлана Пеева, библиотекар в читалище “Светлина-1939”, представи пред любопитните бъдещи читатели на книгата авторката и нейните най-нови приказки, събрани в четвъртата й книга. Прочете приказката “Дъгата”, която развълнува децата и ги провокира да зададат много въпроси  на авторката, която  с удоволствие им отговори.

Издателят Денчо Михов разказа на присъстващите – малки и пораснали деца – за пътя на издаване на една книга, през какви етапи и процеси преминават думите на писателите и рисунките на художниците, докато се материализират и достигнат до ръцете на своите читатели.

Книгата за деца “Приказната градина. Приказки и разкази за малки и големи” съдържа 20 авторски приказки на Стефка Стоянова и завършва с един микс – смесица от приказни герои и случки от всички приказки, написани от авторката досега. Илюстрациите към книгата, както и при предишните й три книги, са рисувани от самата нея.

На края на тържеството, за най-малките почитатели на книжките с приказки бе предвидена почерпка с лакомства и изненади за всички присъстващи.

----------------
Стефка Стоянова, “Приказната градина. Приказки и разкази за малки и големи”, Бургас, 2016 г.
----------------

Засегнати автори: 
Светлана Пеева (вдясно), библиотекар в читалище “Светлина-1939”, представи пред любопитните бъдещи читатели на книгата авторката и нейните най-нови приказки
Стефка Стоянова със своя издател и редактор на четвъртата й книга "Приказната градина"
Стефка Стоянова със своите нетърпеливи малки читатели

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите