Наталия Недялкова представи Бургас в два престижни литературни международни форума

Дата: 
сряда, 10 June, 2020
Категория: 

Наталия Недялкова представи Бургас в два престижни литературни международни форума

Бургаската поетеса и преводач Наталия Недялкова представи родния град в два престижни литературни международни форума. Единият от тях се проведе в сръбския град Инджия. В тазгодишното издание на “Indjija Pro Poet” 2020 се включиха над 50 автора от целия свят, а България бе представена от поетите Роман Кисьов и Наталия Недялкова. Заради ситуацията с коронавируса, участието бе дистанционно, като всеки от авторите записа видео с творбата си специално за феста, а той бе излъчен в интернет.

Директор на “Indjija Pro Poet” е Миодраг Якшич. Той е писател, журналист, издател, продуцент, изтъкнат културен и обществен деец. Основател и отговорен редактор на Творческа група “Arte”, която обединява повече от 300 автори от целия свят, както и на други творчески обединения. Якшич е бил помощник и заместник-министър, а също така и народен представител в сръбската Скупщина. Носител е на редица национални и международни награди. Пред 2018 година Миодраг Якшич бе официален участник в майските срещи на славянските творци в Бургас “Свято Слово”.

Наталия Недялкова, която е председател на Творческата комисия на Бургаската писателска общност, участва в “Indjija Pro Poet” със стихотворението си “Добрата новина”, което до момента е преведено и публикувано на няколко езика – сръбски, македонски, полски, черногорски и английски.

Тя представи Бургас и в друга престижна международна проява – “Поетичният прозорец към света”, който се организира от Дружеството на хърватските писатели в лицето на известния поет Валерио Орлич, а водещи са талантливите творци Гьорги Калайджиев (Македония), Ива Сантини и Иван Шпанич (Хърватия). Българското участие във форума, който се излъчва он-лайн всяка събота, са и поетите Ваня Ангелова и Божко Ангелов от Велико Търново.

По време на едно от досегашните четения Наталия Недялкова представи и новия брой на Алманах “Бургас”, в който са публикувани преводи на съвременни автори, чиито творби прозвучаха през февруари в Дома на писателя в рамките на литературна вечер “Поетични меридиани”.

--------------
Публ. в официалния сайт на Община Бургас ----->>>>>
--------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите