Вълшебният кристал. Не е необходимо да си Хари Потър, за да притежаваш магическа сила

Дата: 
вторник, 6 May, 2014
Категория: 

В традициите на всички народи магическите камъни се вписват със своите необикновени целебни, защитни, антидемонични и дори съзидателни свойства.

Учените отдавна са описали в дебелите си книги т.нар. кристална решетка и произтичащите от нея свойства на кристалите.

От незапомнени времена се предава една и съща легенда за Светия камък, донесен на Земята от ангелите и положил началото на живота на планетата. Според индийското виждане този камък е паднал от други светове –  Чинтамани или Норба Нимпоче, според тибетците. Бил притежаван от определени личности – водачи на народите към светлината на света. Сред имената на Великите учители на тайнствената страна Шамбала, еврейския владетел Соломон, индийския управник Акбар и много китайски императори. Според някои данни империята на Великите Монголи дължала своя разцвет и мощ единствено на притежавания от тях огненочервен вълшебен камък.

За съществуването на Свещен камък свидетелства и Библията. В свещените писания на народите този тайнствен камък носи олицетворение на живата сила и мощ на Бога-Създател.

За будистите Свещеният камък Мани съдържа свещен текст на мантра и се намира на Хималаите. Всеки докоснал се до него, забравя земните желания и пороци и сияе в небесна светлина. А в Арабския Изток и до ден – днешен се почита черният Свещен камък – Кааба в Мека. Това свещено за исляма място е стар езически храм, в центъра на който на открито е поставен черен смолист, ухаещ на нощ неправилен камък. Неговите магически свойства носят изцеление на болните, вършат чудеса, помагат при войни и на владетели да върнат трона си. Традицията изисква да се обиколи камъка седем пъти и се постави дар на него.

В други предания Великият камък е пратен дар на хората от Орион и е представлявал "психомагнит" , действащ от разстояние върху мислите и действията на хората. В древен Китай е служел като мощет защитен талисман, т.нар. "че-кан-тан", който престоява забит 20 дни в земята след зимното слънцестоене пред входа на храма.

Още в зората на човешката история камъкът е бил боготворен и почитан като вместилище на свръхестествени сили. Дългият списък на магическите камъни, включвайки саксонските и бретонските менхири, нашите странджански долмени, изправените камъни на финикийци и далечни инки, кубове от камъни в Индия датиращи няколко хилядолетия преди новата ера, и черните камъни, олицетворение на мъжкото начало в света.

В древността се е смятало, че смарагдът, гранатът, халцедонът, планинският кристал, аквамаринът, ахатът, коралът и гагатът не само предпазват мореплавателите от бурите и морските вълни, но и ги спасяват от гибел в океанската бездна. Смятало се е също така, че едни скъпоценни камъни са насители на нещастия (опал), а други, че означават щастие,но само в определени месеци от годината- топазът през ноември, гранатът през януари и т.н., че някои от тях предотвратяват градушки и спасяват хората от врагове, ранявания и земетресения, да предпазват от болести, лоши очи (уроки) и изобщо от всякакви беди. Ето защо надарените с такива способности скъпоценни камъни – покровители, били зашивани по дрехи, хамути и седла, вграждани в къщи и оръжия, носени под форма на различни амулети и др.

Как да заредим собствен кристал. Може ли всеки камък да придобие магическа сила? Възможни ли са чудесата? За да проверите това е необходимо да знаете следните тънкости по този въпрос. На първо място трябва да се знае, че кристалите помагат, когато са поставени в чантата или ако се носят като талисман в джоба. Ако човек е изморен е достатъчно да вземе един кристал  в лявата си ръка, насочен с връхчето нагоре и друг в дясната, насочен с връхчето надолу. След около десет минути се усеща разликата в състоянието на организма.

Когато човек си избира кристал, той предпочита онзи, за който знае, че е съвместим с неговия зодиак или за месеца му на раждане. Ако нямате възможност да се сдобиете с такъв камък е достатъчно да си изберете един, на когото да се доверите. "Вашият" кристал също ще ви предпочете. Необходимо е обаче първо да го почистите и заредите. Това е особен ритуал и изисква вашето търпение и любов. Необходимо е отначало камъкът да се потопи за няколко часа в морска или подсолена хладка вода и после да се сложи върху парче лен, коприна или памучна материя. След това подръжте в ръка своя "магически" кристал и мисловно го заредете с онези мисли, които ви вълнуват. Помолете го да ви пази и закриля и да ви помага в начинанията.

Ако предпочитате да носите кристал като бижу около врата, внимавайте той да няма обков, покриващ горната му част, защото няма да може да диша. За да се чувствате и вие добре двата края на кристала трябва да са свободни. При това, ако връхчето му е надолу, прибирайте накита от време на време в джоба или чантата си. В противен случай е възможно да се направи пробив във вашето био поле, защото енергията изтича надолу през това връхче.

Ако имате проблеми с общуването в семейството или офиса си, най-подходящ кристал е кварцовата друза.

Не забравяйте, че тук става въпрос само за естествените и необработени кристали. Колкото по-плътен е цветът на камъка, толкова по-успокояващ ефект има, а колкото е по-прозрачен, толкова  е по-стимулиращ.

Кристалът като част от природата  оказва силно въздействие върху човешкия организъм и неговия начин на живот. От опита на източните науки, както и от редица нови изследвания става ясно, че в нервните клетки се отлагат миниатюрни кристалчета на психична енергия. Тяхната роля като локатори на ориентир и здраве все повече се потвърждава от съвременната медицина. Аналогът е близък до прочутия и легендарен философски камък на алхимията. Според легендата неговата формула владеят ангелите на огъня и този камък, наричан жива вода, носи здраве и духовно просветление на своя притежател. Който се докосне до него, пречиства себе си с небесен огън, получава дълголетие  и много мъдрост.

Още по темата:
Класификация на скъпоценните камъни
Зодии и скъпоценни камъни
Магическата сила на кристалите. Литотерапията

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите