Литературни игри с деца

ISBN:
978-954-9306-52-6
Размери: 
20 × 14.5 × 2.4 cm
Брой страници: 
424 стр.
Година на издаване: 
2005
Рейтинг: 
0
Цена: 
6,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
6,00 лв.

“Литературни игри с деца или Л’ар педагожик” е безценно помагало за всеки преподавател по литература от І до ХІІ клас, за детски учители и университетски преподаватели, родители, за всеки начинаещ творец в литературното поприще и не на последно място – за самите деца.

Тук е включен преработен и допълнен вариант на едноименната книга, издадена през 1988 г. и станала настолно четиво на цяло поколение учители, както и нови есеистични и теоретични студии по проблема, писани през последните 16 години. След общия им шуменски период двамата автори работят поотделно и водят курсове по творческо писане – поетесата Роза Боянова в Бургас, Красимир Кунчев – д-р по филология в Киркизкия национален университет, в Таразкия национален университет (Казахстан), Нормандския университет в гр. Кан, Франция и Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

Този опит е поглед “отвътре”, психология на творческия процес, проследява как се ражда всяка литературна творба, подсказва колко още други, различни пътища предлага животът за достигане до самостоятелен творчески продукт.

Книгата е любопитно четиво, хитроумно написана, а зад всяко конкретно име стоят реални хора, с възможности за творческа реализация във всички области на живота.

 

Отзиви за книгата:

* * *

До ден днешен липсват поне частични аналози на безсмъртните “От две до пет” на К. Чуковски и “Граматика на фантазията” от Дж. Родари. “Литературни игри с деца изиграват така важната роля за преодоляване на тази липса. Осъществен е щастлив синтез между теория и социалнозночима практика, между творческия нерв и аналитичното проникновение, между фолклорния опит и съвременните схващания за строежа на стиха.
Доц. д-р Яни Милчаков

* * *

Сега държим в ръцете си вълнуващо документално изследване за документално изследване за психологията на творчеството. (…) Заради всички талантливи деца, които са яхнали “крилатото конче на вдъхновението”, Роза Боянова и Красимир Кунчев са заслужили обществена благодарност. Тяхното благоприятно призвание помага и на нас да погледнем с непредубедени очи своите деца – да открием в тях творческата искра и да я пазим.
Ст.н.с. І ст. д-р Георги Цанков

* * *

Като пряко и нужно пособие книгата предизвиква творческото мислене на читателя и по този начин прераства в четиво, по-високо от непосредствената си природна цел.
Проф. дфн Симеон Янев

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

15,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
15,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.