Ицзин – книга на промените

Индивидуално гадаене за съдбата според най-древната китайска система
Дата: 
неделя, 4 May, 2014
Категория: 

“Ицзин” може да се превърне във вашия личен оракул. Този метод е уникален, защото няма никакви недостатъци. Цялата система “Ицзин” се състои от 3 самостоятелни книги. Тук е поместена първата част – Оракула.

Какво трябва да направите: “Сеансът” започва с мислено формулиране на въпроса, който ви вълнува най-силно и чийто отговор очаквате от “Ицзин”. После шест пъти поред подхвърляте три монети, за да получите шест линии и да съставите хексаграмата. Ако две или всичките три монети паднат на “ЕЗИ”, прокарайте прекъсната линия; ако две или всичките три покажат “ТУРА” (с герб нагоре), прокарайте плътна линия.

Линиите разполагайте една над друга, като започнете отдолу (в някои източници се предлага хексаграмите да се строят обратно, отгоре надолу, но това противоречи на приетото в Китай правило, потвърдено от древните ръкописи).

След като сте съставили хексаграмата си, трябва да намерите номера й в таблицата. За целта я разделете на две и намерете горната й част сред триграмите, разположени по хоризонталата, а долната – по вертикалата. В точката, където се пресичат, е номерът на падналата ви се хексаграма.

Сега остава само да надникнете в съответния пояснителен текст-тълкувание.

Трябва да спазвате и следните правила:

Не задавайте на “Ицзин” един и същ въпрос повторно, дори ако отговорът не ви удовлетворява или ви изглежда прекалено мрачен.
В течение на един “сеанс” задавайте по възможност само един въпрос.
Ако ви се е паднала хексаграма с номер 3, 29, 39 или 47, в никой случай не се разстройвайте, а вземете под внимание препоръките.
Не се обръщайте към “Ицзин”, ако замисленото може да навреди на околните или неговото осъществяване е свързано с недостойни средства. “Ицзин” не може да ви съветва за злонамерени дела.
Благоприятни за България часове за “сеанси” са:
Понеделник: 7.20 – 9.00; 13.00 – 14.15; 18.05 – 20.20
Вторник: 0.30 – 2.10; 4.45 – 5.15; 8.00 – 10.20; 12.40 – 13.00; 19.50 – 23.00
Сряда: 5.30 – 7.05; 21.15 – 23.55
Четвъртък: 9.30 – 12.00; 16.00 – 18.30; 19.55 – 20.40
Петък: 3.30 – 10.15; 13.00 – 16.20; 18.00 – 22.50
Събота: 5.30 – 6.40; 20.00 – 23.30
Неделя: 8.00 – 10.20; 13.40 – 15.10; 17.40 – 19.20; 23.00 – 23.50

Запомнете: Питайте главно за себе си или за евентуално ви участие в някакъв процес.
Например: “как да помогна на...”, “Да кандидатства ли синът ми в дадено училище?”, “Какво трябва да знаем за отношенията си с...”, “как ще е най-добре да се отнасям с...”
Не е желателно да поставите въпрос от рода: “Ще се влюби ли в мен...”
Желаем Ви успех!

Погледнете Таблицата на хексаграмите (на снимката)!

 

ТЪЛКУВАНИЯ

1. Символът се състои от шест черти ЯН. Добър знак. Това е мъжка хексаграма, означаваща месец април и пролетни надежди. Но бъдете благоразумни! Намирате се на върха на планината и нямате възможност да слезете. Така, че бъдете бдителен и разсъдлив, когато се намирате горе. Най-много след шест месеца очаквайте големи промени. Времето благоприятства вашите начинания. В личния ви живот има известна неопределеност, трябва да внесете яснота в него. Ако е разумно и скромно, желанието ви непременно ще се изпълни. Някой ви се противопоставя, но ако бъдете решителен и непреклонен, очаква ви успех. Ще издържите изпитанието.

2. Боговете са пробудили майката Земя. Трудете се усърдно и след два месеца усилията ви ще се увенчаят с голям успех. Вие сте културен и жаден за знания човек, с любов се отнасяте и към най-дребните плодове на своя труд. Много сте привързан към майка си. Сега не е време да давате воля на користолюбието си, така че не мислете твърде много за материалната изгода. Желанието ви ще се изпълни, макар и не веднага. В близкото бъдеще не ви се препоръчва да тръгвате на път – нито сам, нито с когото и да било. Скоро в обкръжението ви ще се появи човек, изпитващ към вас силен интерес.

3. Една от най-злощастните комбинации. С каквото и да се захванете, ще се проваля. Не ви остава нищо друго освен да чакате по-благоприятно време. Поне три месеца се постарайте да живеете затворено, което естествено далеч не означава, че през този период не трябва да се стараете да обмисляте плановете си за бъдещето. Бъдете търпелив, вслушвайте се в съветите на жени. За успех и късмет в начинанията ви в този момент не може и дума да става.

4. Виждате всичко наоколо сякаш през пелена, но скоро тя ще падне и светът за вас ще си възвърне яснотата. Ала тъй като в момента нервите ви са силно разклатени, не вземайте прибързани решения. Ако искате да постигнете успех, не пренебрегвайте съветите на началството, замислете се върху тях; скоро всичко ще се промени. Не падайте духом. Отделяйте повече време на общуването с деца. Новите планове, новите перспективи вече се зараждат, но дори в обозримото бъдеще не се вижда нова любов. Концентрирайте волята си върху изпълнение само на едно желание.

5. Чакайте и събирайте сили, много скоро те ще ви потрябват – когато настъпи пролетта, снегът се стопи и разцъфнат цветята. Прекалено прибързаните действия сега може да ви причинят само вреда. Потърпете още малко, месец-два, докато не се яви човек, който ще ви помогне толкова, колкото изобщо не сте очаквали. Ако пък сега решително и енергично се заемете с планиране на по-нататъшните действия, помощта и подкрепата ще дойдат още по-бързо. Материалното ви положение внезапно ще се подобри. Може би ще почувствате влечение към по-възрастен от вас човек. Старайте се да не разкривате прекалено интереса си към него. Желанието ви ще се изпълни, ако действате целеустремено и достатъчно благоразумно.

6. Усещате дисхармония. Назрява конфликт. Дръжте се скромно и сдържано, ако ви хвърлят ръкавица, не я вдигайте. Постарайте се да намалите изискванията си, не се впускайте в никакви начинания сам, докато обстоятелствата не се променят към по-добро. Напротив, започнете съвместна работа с някого. Нека всичко върви по реда си, тогава ще настъпят мир и покой и вие за пореден път ще се убедите, че житейските проблеми не само потискат, но и учат.

7. Тази хексаграма символизира съзнателното уединение. Сегашното ви състояние напомня състоянието на генерал, който решава кога е най-добре да започне настъплението. Бъдете внимателен, подбирайте си за съюзници хора с добри намерения и макар, че в момента ви съпътства късметът, не забравяйте за предпазливостта. Ще получите неочаквано известие или ще ви посети нечакан гост. Този период за вас е изпълнен с романтика, което впрочем не е възпряло някакво неразбирателство с близък за вас човек. Планирайте бъдещите си начинания внимателно и детайлно.

8. Най-лошото вече е минало, но някои трудни проблеми остават. Участвайте в общи начинания, успехът ви очаква в сътрудничество с други хора. Проявявайте вярност, не пренебрегвайте задълженията си. Хората, които се обичат, се нуждаят от взаимно уважение и разбиране така, както учителят и ученикът. Изпълнението на желанията ви до голяма степен зависи от това как ще се възползвате от съветите на началството и приятелите си. Периодът не е подходящ за хазартни игри.

9. Късметът, сполуката не са твърде характерни за днешното ви положение, но трябва да имате предвид, че нощта е най-тъмна преди разсъмване. Обстановката не ви е ясна, вие не я владеете, но това е преходно състояние. Събитията, които ще го подобрят, вече наближават. А засега съберете търпение и чакайте. Хората са свикнали да ви смятат за човек, при когото “парите идват сами”. Бъдете благоразумен, не се карайте за дреболии с приятели и познати, не се пресилвайте в работата. След три  месеца парите наистина ще потекат към джоба ви.

10. В този период поведението ви трябва да бъде подчертано учтиво, дружелюбно и сдържано. Затворете се в себе си и добре обмислете положението. По някакъв начин изразете уважението си към началството, сега това ще ви е от полза. Ще се случи неочаквано събитие, което ще ви достави голяма радост. Моментът не е подходящ за флирт. Когато общуват с недостатъчно добре познати мъже, дамите трябва да бъдат особено внимателни. Това е период, през който трябва да намалите до минимум претенциите си към живота.

11. Сега, когато щастието ви се е усмихнало и кариерата ви излита напред и нагоре, именно сега помислете за приятелите си. Същевременно не бъдете лекомислен и небрежен. Ако искате късметът да ви съпътства колкото може по-дълго, постарайте се да го подкрепите с успехи и в други области. Желанието ви ще се изпълни, но не се стремете изкуствено да ускорите осъществяването му. В настоящия момент сте склонен да пръскате пари-въздържайте се, не излизайте от рамките на  финансовите възможности.

12. Много неща не са ви ясни, вълнуват ви проблемите на обществения живот. Вие сте обект на вниманието на хора, недостойни за вас. Бъдете бдителен и предвидлив, не се заемайте с нищо съществено. Вашето обкръжение не ви разбира; без да имате достатъчно основания, сте в разпра с един от приятелите си. Желанията ви ще се изпълнят в границите на осемдесет процента, и то не веднага. През тези дни внимавайте за кесията си. Вслушвайте се в съветите на началството си, но решенията вземайте сам. Положението скоро ще се промени.

13. Накъдето и да поемете, ще попаднете в добро общество. Можете смело да влезете в битка, преследвайки високи цели; ще ви подкрепи човек, на когото не сте разчитали. Много скоро начинанията ви ще потръгнат добре. Вие сте малко неуверен и неспокоен, това е следствие от лекия стрес, в който сте изпаднали. Въпреки това желанието ви ще се изпълни, и то дотолкова пълно, доколкото се отнесете сериозно към предлаганата ви помощ от по-възрастни.

14. Слънцето грее ярко. Това означава, че сега се чувствате особено свободен; освен това сте богат – както от материална, така и от духовна гледна точка. Концентрирайте волята си върху изпълнението на онези свои желания, чието осъществяване е необходимо за деловите ви успехи. Макар че периодът е благоприятен за вас, гледайте да не се претоварвате, постоянно дръжте в полезрението си главната цел. Не пилейте много пари.

15. Чак до земята се е привел клонът под тежестта на снега, но скоро ще се изправи. В момента обстоятелствата около вас могат да се нарекат само “умерено благоприятни”. Ако сега поведението ви е сдържано, впоследствие ще станете господар на положението. По редица причини, включително и от финансово естество, сте донякъде объркан и неспокоен, но не се тревожете, скоро нещата ще се оправят. Ако не отхвърлите чуждата помощ, желанието ви ще се изпълни. По-нататък и финансовите ви проблеми ще се разрешат.

16. Вашето слънце всеки момент ще изгрее, сполуката е близо до вас, чакали сте я достатъчно дълго. Моментът е благоприятен за всякакви развлечения, важното е да не им се отдавате прекалено. Бъдете готов за успеха, който скоро ще ви споходи. Късметът ще ви съпътства в осъществяването на нови замисли, а така също и в играта. По пътя на успеха не забравяйте да гледате къде стъпвате, за да не затънете в дребнавост и меркантилност. Желанията ви непременно ще се изпълнят, но трябва малко да почакате. Бъдете предпазлив, не харчете повече, отколкото печелите.

17. Моментът е подходящ най-вече за заздравяване на ръководните позиции и не толкова за вербуване на съмишленици. Бъдете верен на принципите си дори в случай, че целите се променят. В близкото бъдеще се задоволявайте с малкото победи и успехи, те непременно ще доведат и по-големи. Плувайте по течението, а не срещу него и всичко ще бъде наред. Твърде вероятно е желанието ви да се изпълни, но бъдете готов за сериозни промени в живота си.

18. Ще станете участник в редица промени и преобразования в личния живот на други хора. Внимателно анализирайте, преценявайте събитията. Сега трябва да бъдете господар на положението – това постепенно ще стане възможно от само себе си, благодарение на вашето сегашно състояние. Може да загубите приятел. Скоро ще извършите нещо, което ще смае познатите ви, а може би и самите вас. Отношенията ви с околните не са в ред, пораждащите от това проблеми са в състояние да попречат на изпълнението на желанията ви, така че трябва да изясните тези отношения. Бъдете благоразумен! Харчите прекалено много.

19. С каквото и да се захванете сега, очаква ви успех. И колкото по-добри резултати постигнете, толкова по-благоприятно ще се подреждат обстоятелствата. Наближава период, по време на който са възможни големи успехи едновременно в много начинания и сфери на дейност. Решително напредвайте към набелязаните цели, но бъдете благоразумен, за да не обидите и разсърдите приятелите си и да не предизвикате тяхната завист. Един от близките ви, когото познавате много добре, ще ви принуди да промените отношението си към него.

20. Бъдете готов за неприятен сюрприз. Постарайте се внимателно и детайлно да осмислите положението на нещата, да ги видите такива, каквито са в действителност. Може би ще се наложи да смените местоработата и местожителството си. Сега трябва да бъдете особено внимателен, не позволявайте важни неща да се изплъзват от влиянието ви. Грижливо обмисляйте всички сови действия и тогава ще получите помощ оттам, откъдето най-малко очаквате. Желанията ви ще се изпълнят, но не толкова бързо, колкото бихте искали. Добре обмислете и анализирайте възможностите за осъществяване на вашите планове, а ако работите потръгнат успешно, не забравяйте да помагате на другите.

21. Нещо ви измъчва, чувствате се нещастен. Опитайте да се заемете с нещо ново и обстоятелствата около вас ще се подобрят. Добросъвестната работа постепенно и неотклонно ще ви доведе до много голям успех. Смятате, че сте жертва на несправедливост. Ако мислите постоянно как е могло да се случи това, няма да си помогнете. Очевидно сте допуснали някаква грешка, една от онези, които много често допускат и другите. Наберете мъжество и извлечете от случилото се съответния урок. Колкото до изпълнение на вашето желание,точно сега някой съдейства за него. Запазете благоразумие и чакайте спокойно, така много скоро работите ви ще тръгнат успешно.

22. Тази хексаграма е благоприятна само за начинания, имащи отношение към театъра. Тя означава, че вие криете истинското си лице, и е заобикалящите ви хора също не се държат съвсем искрено и честно. В момента имате доста проблеми с любовта. Възможни са определени успехи в зрелищни изяви. Желанието ви ще се изпълни след известно забавяне. Приемете живота какъвто е и извличайте уроци.

23. В най-близко бъдеще ви очакват големи промени. Сега не се заемайте с нищо, не бива да изпадате в глупаво положение. Може би някой злослови по ваш адрес, пуска клюки. Желанията ви ще се изпълнят малко по-късно. Не се плашете, ако в един момент се окаже, че не можете да разчитате на помощта на приятелите. Бъдете предпазлив в общуването с лицемерни представители на другия пол.

24. Имате чувството, че съвсем сте се заплели в заобикалящата ви обстановка, и много се нервирате, но пречките пред вас не са съществени и вие ще се справите с тях много скоро, ако работите усърдно и добросъвестно. Един съвсем определен срок – седем дни или седем седмици, а може би и седем месеца – ще има за вас голямо значение. По всяка вероятност вие сам чувствате, че сте на прага на сериозни промени в съдбата си, и наистина е така. Още малко и всичко ще се нареди. Постепенно, монета след монета, събирайте пари. Решително и неудържимо ще се устремите по новия път.

25. Господства единство на яснотата и простотата, което ще ви донесе полза, ако осъществявате достойните си замисли с достойни средства. Времето на висшата активност още не е настъпило. Съдбата скоро ще ви се усмихне, но само в случай, че умеете търпеливо да чакате. Понякога сте силно загрижен за любовните си проблеми, но не се тревожете, всички ваши желания ще се изпълнят, когато му дойде времето.

26. Не пилейте напразно силите си, в  съдбата ви е настъпила “пауза”. Очаквайте края й в пълна готовност, не хабете енергията си за дреболии, скоро за нея ще се намери по-приятно и полезно приложение. Желанията ви ще се изпълнят, но само в случай, че не сте повдигнали летвата твърде високо. Помощта ще дойде от хора, сблъскали се с проблеми, подобни на вашите. Не се мъчете със сила да ускорите хода на събитията, резултатът може да бъде обратен.

27. Прекалено много говорите и прекалено много ядете. Не клюкарствайте за другите, така вредите не само на тях, но и на себе си. Желанието ви ще се изпълни, но не точно както сте го искали. Престанете да се оплаквате от съдбата. Няма да е зле да ви види лекар. Бъдете готов за бързи промени.

28. Чувствате се много щастлив. Желателно е да се овладеете, тъй като темпераментът ви, ако го оставите на воля, може да навреди както на другите, така и на самия вас. Не бъдете излишно самоуверен, съжденията ви в момента далеч не са най-правилните. Не се мъчете да постигнете успех със сила. Спрете и поразмишлявайте. Времето ще промени всичко. Желанието ви не може да се изпълни бързо. Внимавайте да не обидите другите с прекалената си разпаленост.

29. Една от четирите най-лоши комбинации. В момента за живота ви са характерни загубите и пораженията. Единственото, което можете да сторите, е да намалите до възможния минимум ударите на съдбата. Наберете търпение и чакайте богинята на щастието отново да ви удостои с погледа си. Имате много време, заемете се с научни изследвания. След два, най-много след пет месеца положението ще започне да се подобрява. Дотогава пазете спокойствие и не падайте духом. Това е период, в който самоанализът и трезвата оценка на положението са много по-важни от отчаяната борба със съдбата.

30. Външно всичко е  превъзходно, но в действителност не е така. Вие сте в плен на илюзии, да не кажем – на съзнателно самозалъгване. Вслушайте се в съветите на приятел. В момента съдбата е благосклонна към вас, но това е измамно впечатление, то може да ви заблуди и да ви причини сериозна вреда, ако прекалено разчитате на късмета си желанието ви ще се изпълни благодарение на намесата на по-възрастен от вас човек. В начинания, свързани със съчинителство и посредничество, може да постигнете големи успехи. Вслушайте се в това, което ви казват хората.

31. Обичайни спътници на състоянието, в което сте сега, са късметът и успехът. Настроен сте на добра “вълна”. Наближават няколко неочаквани и много изгодни за вас събития,почти всяка ваша стъпка ще ви донесе успех. Реалните резултати ще надхвърлят дори най-смелите очаквания, което ще влее в душата ви небивал покой. Единственият “негативен” фактор: след всички вълнения възниква необходимостта да се пооткъснете от работа и да си починете.

32. Разкъсвате се в опитите си да се движите едновременно в две посоки. Ако запазите самообладание, всичко ще завърши с полза за вас. Не се стремете към промени. Желанието ви ще се изпълни, ако бъдете търпелив. Не е зле да проведете “вътрешна инвентаризация” и да се помъчите добре да анализирате по-нататъшните си планове и намерения. Моментът не е подходящ за нови начинания.

33. Само ще спечелите, ако бъдете малко по-сдържан. Напористият ви характер в момента няма да ви бъде от полза. Тази хексаграма подсказва, че моментът е благоприятен за интересна почивка и развлечения, както и за стабилизиране на плановете за бъдещето. Осъществяването на плановете отложете до края на сегашния период на неопределеност. Използвайте го за медитация.

34. Устремили сте се към предните позиции прекалено активно, повече отколкото ви е изгодно в момента. Готов сте да стъпчете околните, което меко казано, няма да им достави удоволствие. В честолюбието няма нищо лошо, но непременно трябва да е съчетано с такт във взаимоотношенията ви с хората. Желанието ви ще се изпълни, ако се държите малко по-скромно. Постарайте се да намерите в това отношение “златната среда”.

35. Успехът е на прага ви. Очакват ви уважение и признание, на които по право сте разчитали. В бъдеще ще бъдете още по-богато възнаградени. Разчитайте на щастливата си звезда и смело крачете напред; при това не се натъжавайте, ако желанието ви се изпълни с известно забавяне. Неочаквано ще срещнете човек, когото не сте виждали много отдавна. Постарайте се да харчите по-малко, ще бъдете възмезден многократно за тази икономичност.

36. В момента късметът е ваш спътник, но не бъдете прекалено самонадеян, ситуацията скоро ще се промени. Действайте обмислено и благоразумно, не се увличайте в любовни авантюри. Отстрани правите впечатление на галеник на съдбата и затова е напълно възможно околните да тълкуват постъпките ви превратно, но не се тревожете, в най-близко бъдеще нещата ще намерят своите места. Желанията ви няма да се изпълнят сега. Бъдете икономичен.

37. Мястото ви е там, накъдето ви тегли сърцето, там ви чака благополучието. Надеждите ви ще се осъществят с чужда помощ. Може би мислите, че някъде тревата е по-зелена, но повярвайте, ако сега напуснете своя край, скоро ще се убедите, че сте направили грешка. Наслаждавайте се на семейния живот, на общуването с приятели, на спокойствието.

38. Тази хексаграма означава, че настоящият период от живота ви е лишен от хармония. Имате чувството, че всички наоколо се заяждат с вас, че са настроени злонамерено. Дори най-незначителните дреболии ви вбесяват. Успокойте се, не се нервирайте, положението скоро ще се оправи. Сега е трудно да си намерите сподвижници. Една жена ви къса нервите. Внимавайте какво говорите и не се заемайте с нищо ново. В момента в кръга на интересите ви има прекалено много неща, които изобщо не отговарят на истинските ви желания.

39. Една от най-лошите хексаграми. Колкото повече усилия полагате, толкова по-изтикан назад се оказвате. Трудно е да се определи защо, но сега Фортуна не се интересува от вас. Най-добре е да се отдадете на учение или научна дейност и в тях да намерите успокоение. Напълно възможно е ваши приятели да ви се притекат на помощ. Внимавайте какви разходи правите: реална е опасността да останете без средства.

40. Преживели сте дълъг период на тревоги и неприятности. Дошъл е краят на този период. В работа отново ще постигнете успехи. Незабавно започвайте да действате, инак ще изтървете възможността да получите великолепен резултат. Едно старо ваше желание ще се изпълни, новото – също, но малко по-късно. Ще се сдобиете с нови приятели. Ако тръгнете на пътешествие, то ще ви достави огромно удоволствие. Започнатият период е благоприятен за добри печалби.

41. Онова, което давате днес, утре съдбата ще ви го върне с лихвите. Може би сега ви се струва, че сте разточителен, прекалявате с подаръците си, но това впечатление ще отмине и ще бъдете щедро възнаградени. Времето е добро за планове и интелектуална дейност. Повечето ви желания ще се изпълнят, ще пожънете повече, отколкото сте посели.

42. Периодът е благоприятен за изтъкнатите личност, но и за останалите е плодотворен. Ще се осъществи замисленото, ще се заплати стореното. Ще можете да окажете помощ на другите. От работа, възложена ви от началството, ще получите лична изгода. Някой се готви да ви направи изгодно предложение. В най-близко бъдеще ще се породи възможност неочаквано, но съществено да разрешите финансовите си проблеми.

43. В настоящия период сте късметлия, но лесно може да стане така, че заради собственото си упорство да сгрешите и да отблъснете онези, които обикновено са ви помагали. Потърсете път към тях и проявявайте по-голяма търпимост във взаимоотношенията си. Напълно е възможно в този период да обикнете човек, който не ви е бил твърде симпатичен, и това естествено ще окаже влияние върху поведението ви. Не играйте хазартни игри.

44. Добре ще е характерна черта на сегашното ви поведение да стане сдържаността. Отнесете се внимателно към промените в контактите в с хората и се опитайте да оценявате техните действия по-малко критично. Изпълнението на желанията и надеждите ви е проблематично. Бъдете икономичен. Вътрешно се подгответе скоро да посрещнете неочаквани събития, които не ви обещават нищо благоприятно.

45. Всичко, което направите през този период, с което се заемете, ще завърши с успешен резултат. Една невидима сила ще укрепи отношенията ви с хората, ще помогне да си създадете тесни контакти, които така или иначе, ще бъдат благоприятни за вас. Вашият труд и усилия, положени в миналото, ще бъдат възнаградени. Преследва ви жена, тя се стреми да прегради пътя ви, да попречи на осъществяването на намеренията ви, да се намеси в живота ви. Въпреки това вашите желания ще се изпълнят.

46. Онова, над което се трудите от дълго време, най-сетне ще даде благоприятен резултат и ще ви бъде заплатено. Трябва само още малко да поработите, настойчиво и добросъвестно, тогава скоро ще можете да разчитате на висока оценка и признание. Смелите и решителни действия сега са много по-благоприятни, отколкото бездейното очакване. Осланяйте се на своето здравомислие и интуицията си и тогава желанието ви със сигурност ще се изпълни. Идеите, които обмисляте в момента, ще ви донесат успех и във финансов смисъл.

47. Една от четирите най-лоши хексаграми. През периода е безсмислено да се заемате с каквото и да било. Пригответе  се и чакайте. Мислите ви не са достатъчно ясни. Човек от вашето обкръжение, заемащ висок пост, ще ви помогне. Вслушайте се в съветите му. Вярата ви във вашите собствени сили сега е много слаба, но не приемайте събитията прекалено трагично, защото и този негативен период ще отмине.

48. Добре ще е да протегнете на другите ръка за помощ, дори ако собствените ви работи не вървят твърде гладко. Впоследствие ще се убедите, че този начин на действие е много изгоден. В дадения период едва ли може да разчитате началството да признае вашите способности и постижения, което, разбира се, е неприятно. Страстно желаете обстоятелствата да се променят, но моментът не е благоприятен. Вашите скромни желания може да се изпълнят и сега, но големите - не. Колкото и да е странно, финансовото ви състояние не е твърде лошо.

49. Всичко около вас е в движение, всичко се променя, но в края на краищата добрите резултати ще надхвърлят и най-смелите ви очаквания. В момента не чувствате увереност в себе си, но скоро тя ще се върне заедно с нови перспективи, обстоятелствата ще се подобрят. Ще промените доскорошните си планове и ще поемете към нещо, за което изобщо не сте мислили. В играта сега ви съпътства късметът.

50. Тази хексаграма има за вас позитивно значение, ако решително поемете ролята на лидер. Някои хора не се радват на успехите ви, но не им обръщайте внимание. Не обещавайте повече, отколкото можете да изпълните. Силно влияние върху вас и върху отношенията ви с хората има цифрата 3. делото, с което сте се заели с двама съмишленици, ще се увенчае с успех. Желанието ви ще се изпълни, макара и не точно както сте го мислили. Харчите много за развлечения и хобита.

51. Близо сте до успеха, но някой се мъчи да ви попречи. Не се разстройвайте. Онова, което сте се стремили да получите като необходимо за вас, всъщност ще се окаже съвсем друго, не каквото сте си го представяли, така че смело и със спокойна душа можете да го отстъпите на съперника си. Скоро във  вашето обкръжение ще се случи нещо неочаквано и неприятно, впрочем това събитие с нищо няма да ви навреди. Периодът е благоприятен за почивка. Не се нервирайте, задето обстоятелствата се подреждат именно така, а не другояче. Малко по-късно съдбата ще се усмихне и на вас.

52. В момента прогресът в работите ви е проблематичен. Очевидно трябва да изчакате малко и тогава отново да пристъпите към работа. По-добре е да се откажете от планираното пътуване или пътешествие. Примирете се с обстоятелствата и внимателно обмислете положението си, преди да се захванете с каквото и да било. Горе главата! Победата над трудностите и интригите на недоброжелатели ще бъде ваша, и то много скоро. За изпълнение на желанията ви без упорити усилия от ваша страна не може и дума да става.

53. Ако напредвате, внимателно обмисляйки всяка стъпка, успехът и късметът няма да ви изневерят в бъдеще. Сполуката и занапред ще остане ваш спътник, ако не се поддавате на уговорки и не се стремите да изпреварите събитията. Костенурката има не по-малки шансове от заека да стигне първа на финала. Вие сте в началото на дълъг път. Желанието ви в края на краищата ще се изпълни. Финансовото ви положение съществено ще се подобри.

54. Винаги и във всичко бъдете предпазлив, особено в любовта. Приемайте събитията спокойно и хладнокръвно, инак може да изпаднете в много неприятно положение. Изпълнението на желанието ви ще се забави. През този период е най-добре да чакате и да мислите. Същевременно през него доходите ви надвишават разходите. Близките седмици са много подходящи за подготовка на следващия, по-позитивен период.

55. Тази хексаграма символизира есенната жътва, прибирането на богата реколта и означава, че вашата щастлива звезда ярко огрява всичките ви дела. Те вървят спокойно и ритмично, а в бъдеще вероятно ще тръгнат още по-успешно. Не забравяйте, че сега за вас е много важно да бъдете добре информиран и да заделяте част от спечелените пари. Периодът е особено благоприятен за начинания, свързани със селско стопанство, изкуство и зрелищни изяви. Ала макар сега да ви съпътства успехът, не е напълно сигурно, че желанията ви ще изпълнят.

56. Съществуват всички предпоставки за делови успехи. Успешно ще мине и вашето задгранично научно пътуване, ако планирате такова. Вие сте много честолюбив, бъдете благоразумен, за да не развалите отношенията си с приятелите и колегите. Желанието ви ще се изпълни, ако претенциите ви не са прекалено високи и не очаквате прекалено много. Страшно се нервирате по повод едно неприятно събитие. Това не е благоразумно, забравете го!

57. Положението ви е заплетено и не е лесно да го анализирате и оцените. Склонен сте да представяте събитията твърде мрачно. Следвайте пътя, който ще ви посочи човек от вашето обкръжение, и ще се убедите, че това е най-добрият изход. След пет месеца нещата ще се подобрят. Нещо възпрепятства изпълнението на желанията ви, жена ще ви помогне да премахнете пречките. В никой случай не се поддавайте на уговорки за действия, които смятате за неуместни и погрешни.

58. Щастието вече е на път към вас, то ще подобри сегашното ви потиснато настроение. Тази хексаграма има отношение към органите на речта. Не пренебрегвайте добрия съвет на приятел и избягвайте да злословите за околните. Много благоприятен период за всичко свързано с пеенето и търговията. Не се нервирайте за неща, които и без това сте безсилен да промените. Запазете спокойствие; късметът е наблизо.

59. След дълъг период на несполуки отново изгрява слънцето на успеха. То ще ви донесе всичко желано. Може би ви очаква дълго пътешествие. Не харчете много пари. Колкото до вашите научни и производствени начинания, както и до любовта, те ще тръгнат блестящо. Скоро неочаквано ще ви споходи шанс да заемете положение на лидер. Желанието ви вече се изпълнява и ще се изпълни изцяло, ако продължавате да полагате за това настойчиви и целенасочени усилия.

60. Вашето време е дошло, активно се захващайте за работа, но разбира се, без да забравяте за необходимата предпазливост. Инак всичките ви усилия ще отидат на вятъра. Не приемайте твърде прибързано предложението, което току що са ви направили или всеки момент ще ви направят. Напълно е възможно то да е много по-неизгодно, отколкото ви се вижда на пръв поглед. Същото се отнася и за новите ви любовни и приятелски връзки. Разумните и реални желания ще се изпълнят. Времето не е подходящо за далечни пътувания. Помнете пословицата: “Който гроб копае другиму, сам пада в него”.

61. Сега за вас е най-изгодно да работите не сам, а в сътрудничество с други хора. Гледайте да не надценявате умствените си способности, за да не станете високомерен и невъздържан. Това може да постави под заплаха осъществяването на плановете ви. Постарайте се да бъдете по-скромен и сдържан. Желанията ви ще се изпълнят само в случай, че са разумни и честни. В най-близко бъдеще началството ще забележи вашите способности и възможности, ще ги оцени по достойнство, което естествено до голяма степен ще ви помогне по пътя  към успеха.

62. Може би ще се разочаровате в човека, когото обичате, но не приемайте всичко прекалено трагично. Изтървали сте най-добрия шанс, който по-сигурно от всеки друг би помогнал за изпълнението на желанията ви. Но скоро ще се появи нов. За дадения период са характерни възможности за добра печалба, но той не е твърде подходящ за далечни пътувания. В момента обръщате прекалено голямо внимание на дреболии и така принизявате самия себе си.

63. Ако се скарате с някого, веднага се обърнете към трето лице с молба да ви стане посредник. Не се поддавайте на желанието отново да повторите веднъж постигнат успех. Ако обмислите добре този съвет и го последвате, наградата и ще бъде пълно осъществяване на вашите желания. В момента не хвърляйте всички сили за ново начинание, то няма да ви донесе успех. Конкретното желание, което сте си намислили, ще се изпълни с известно забавяне.

64. Сполуката, която ще бележи всички ваши дела, е на прага ви. Но засега е още рано да действате. Ако се предвижвате напред достатъчно благоразумни, обстоятелствата от ден на ден ще стават все по-благоприятни. Желанието ви ще се изпълни в най-близко време. Идва щастлив период в живота ви, няма да го чакате дълго.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите