За “Въздигане”, книга трета от поредицата “Недосегаем” на Кристиян Малинов

Паолина Иванова за романа “Въздигане”, книга трета от поредицата “Недосегаем” на Кристиян Малинов.
Дата: 
вторник, 10 October, 2023
Категория: 

“Въздигане” е трета част от поредицата на Кристиян Малинов. Началото бе поставено от първата книга, носеща и името на цялата поредица “Недосегаем”. В нея се запознахме с главния герой Крис и проследихме неговата промяна и израстване в един нов свят изпълнен с магия и опасност. В продължението “Прераждане” Крис претърпя ненавременна трансформация в един от свръхестествените видове, съществуващи в изградения свят, което промени хода на живота му.

Сега залогът е вдигнат до небесата, буквално.

Тази трета книга е много по-различна и като експозиция, и като подход на автора към представяне на събитията. Тук се дава възможност да прочетем кратки глави, разказани от различни герои, през повечето време, имащи за цел да разкрият чувствата на персонажите и тяхната вътрешна борба със себе си.

Крис и неговите верни приятели се сблъскват с още по-невероятни създания, готови на всичко да постигнат целта си. Посещения от бъдещето, неразгадаеми убийства, нови пленителни герои, древно зло, имащо силата да унищожи всичко и всички по пътя си, са само малка част от случващото се, което може да очаквате.

Темпото, с което авторът разказва тази история и завладяващият начин на писане ме пренесоха в света и бях запленена от дадените детайли и многообразието от сюжетни линии, преплетени една в друга.

Въображението на автора излиза извън всякакви граници и ни представя един нов прочит, свързан със създаването на човечеството, който лично аз намерих за страхотно допълнение към вече създадената и развита история.

Наблюдавам поетапно израстване в стила на писане, начина на изразяване и описване на разнообразни сцени, изискващи много повече последователност.

Освен свръхестествените елементи, написаното разглежда и чисто човешки преживявания, през които преминаваме през ежедневието си и това прави героите още по-достъпни за всички читатели.

Посланията, които могат да се извлекат, са не малко на брой, но за мен най-ценното остава силата на приятелството.

Финалните сцени са силни и въздействащи по начин, който кара четящия да жадува за още.

“Въздигане” потапя читателите в нещо много повече от историята на едно момче със свръхестествени способности и превръщането му във вампир. Какво точно се разкрива обаче, ще разберете когато прочетете книгата .

----------------
Кристиян Малинов, Въздигане. Недосегаем. Книга трета, Изд. “Либра Скорп”, Б., 2017.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите