За “The story of a thief” на Hristina Bloomfield

Паолина Иванова за романа на Hristina Bloomfield (Христина Блумфилд) “The story of a thief” (“Историята на един крадец”).
Дата: 
вторник, 20 February, 2024
Категория: 

С голямо удоволствие искам да представя книгата “The story of a thief”, “Историята на един крадец”, написана и издадена от Христина Блумфилд.

Тя заема своето място редом до останалите романи на авторката “Дълбоко в душата”, “Беки” и “Кърт”.

Според мен тази история се разграничава от досегашно представените. Самата атмосфера и развитие на събитията носят различно усещане и заряд.

Още в самото начало се запознаваме с Тони, роден в семейство на професионални крадци. Той израства заедно със своите братя и сестри, обучавайки се на този стар занаят. Среща любовта на живота си и всичко изглежда привидно спокойно, до момента, в който Ева не изчезва безследно. В опитите си да я намери, той започва работа в полицията и години наред се опитва да открие следи към изчезналата си любима.

Един ден решава да потърси помощта на признат медиум, гледащ на карти Таро, с когото полицията е работила неведнъж. В лицето на Изабела той открива съмишленик, сродна душа и човек, криещ своите тайни.

В този свой роман авторката отново не бяга от тежката действителност и реалността, която съпътства нейните герои.

Това е една криминална история, съдържаща в себе си и представяща пред читателя множество дилеми и различни възможни пътища за решаване на мистерията около изчезването на няколко млади момичета.

Написаното държи в напрежение още от първата среща между двамата главни герои, чак до самия финал и последното изречение.

Какво означава да си крадец?

Това е същността на главния мъжки персонаж или поне така изглежда в началото. Неговата история е задълбочено представена и показва вътрешното му желание от една страна да оправдае очакванията на родителите си, и от друга да изгради свой собствен начин на живот. Авторката ни дава възможност да проследим много отчетливо емоциите и чувствата, преминаващи през Тони на всеки етап от разследването.

Сред страниците на книгата се разглежда и темата за жертвите на отвличания. Какви последствия има този акт за тях и за техните близки.

Тази наситеност от житейски преживявания, преплетени майсторски едни в други, са истински показател за човешката природа и заобикалящия ни свят на насилие.

Въпреки мрака обаче, тук има много светлина и доброта, която изпъква още повече на фона на тези събития.

Как може да извършим перфектната кражба?

Кой е отвлякъл Ева и още няколко момичета?

Ще успеят ли Тони и Изабела да ги открият или вече е късно?

На тези и още много въпроси ще получите отговор, когато прочетете книгата.

Съвсем скоро може да очакваме и най-новата книга на авторката, за която все още не знам подробности, но съм сигурна, че отново ще проследим едно емоционално пътешествие на героите.

----------------
Hristina Bloomfield, “The story of a thief”, Publ.: Hristina Bloomfield, London, 2022.
----------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите