За “Сатенена заплаха” от Даниела Кирилова

Паолина Иванова за романа на Даниела Кирилова “Сатенена заплаха”.
Дата: 
вторник, 22 August, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Представям ви “Сатенена заплаха” от Даниела Кирилова, издава ИК “Мелник”

Историята ни пренася в едно малко и спокойно градче на Амалфийското крайбрежие, в което Анна живее заедно със своите болезнени спомени от катастрофата, отнела й мъжа, когото обича. Една сутрин тя получава загадъчен подарък във формата на черна сатенена роза, която я връща в друг, отдавна отминал живот. Стресната от “подаръка” тя се обръща за помощ към Марио, един от местните полицаи. Всичко се обърква още повече, когато е извършено убийство, а Анна се оказва в центъра на събитията.

Авторката ни представя Италия не само чрез нейните живописни места, но и ни потапя в културата, ежедневието и даже кулинарните традиции на италианците.

Още в самото начало ние се сблъскваме с една от най-силните емоции, които човек може да изпита в живота си и това е болката от загубата на любим човек. Описанието, което дава авторката, е автентично и аз успях да почувствам мъката на главната героиня.

Отделя се достатъчно време да проследим етапите на скръбта, през които преминава Анна, и може да се каже, че тя живее и диша с тази болка.

Много се радвам, че не се прибързва със започването на романтичните взаимоотношения между двамата главни герои. Интересно беше да се проследи разбирането, което съществува помежду им. И тук имам предвид способността на Марио да потисне своите чувства, за да може да бъде тази опора от която героинята се нуждае.

Събитията се проследяват от гледните точки на двамата главни герои и това за мен винаги в голям плюс, така че съм много доволна.

Друго нещо, което беше засегнато, са мафиотските структури и паралелно с тях начинът на разследване на италианските власти. Тези детайли намерих за много интригуващи и да си призная искаше ми се още от тази информация.

Финалът е страхотен и през по-голямата част от книгата имах конкретни предложения каква ще бъде кулминацията, но действието се разви по съвсем различен начин, което ме изненада приятно.

Препоръчвам книгата и нямам търпение да разбера каква ще е следващата история, която ще ни представи авторката.

----------------
Даниела Кирилова, “Сатенена заплаха”, изд. “Мелник”, Сандански, 2022.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите