За “По следите на злото” от Крис Картър, от поредицата за детектив Робърт Хънтър

Паолина Иванова за “По следите на злото” от Крис Картър, от поредицата за детектив Робърт Хънтър.
Дата: 
неделя, 6 August, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Представям ви "По следите на злото", поредната книга от поредицата за детектив Робърт Хънтър. Написана от Крис Картър, издава издателство “Ера”.

Историята отново проследява едно динамично и зловещо преследване на убиец, но този път той е по-различен от всичко, с което детектив Хънтър и неговите колеги някога са се сблъсквали.

Бягайки от затвор с максимални мерки за сигурност, където е прекарал достатъчно време, за да обмисли всеки свой ход и да прехвърли в главата си отново и отново детайлите на своето отмъщение, този сериен убиец се оказва същински призрак. Всички възможни служби биват включени в неговото търсене, но единственият човек с който той иска да разговаря е неговият стар приятел детектив Хънтър, който е и човекът арестувал го преди три години и половина.

За мен това е една много добре изградена история, изпълнена с напрежение и детайли относно психиката и физиологичните процеси случващи се в тялото на човека в определени моменти. И ако в другите му книги стабилно се засягаше психологическият аспект, то тук се преминава на едно друго ниво на детайлност, което аз много оценявам и намирам за интригуващо.

Очевидно е че авторът е направил щателно проучване ,за да може да включи такъв тип подробности.

Действието е динамично и добре структурирано, на места има леки забавяния в темпото , но те са за кратко и не позволяват провлачване на историята.

Харесах фактът, че се отделя повече време за да се разкажат събитията от гледната точка на антагонистът. Може би за първи път ни се дава възможност да опознаем убиецът по такъв начин и наистина да проследим всяка негова стъпка и процесът му на мислене. Може да се каже, че той изследва сам себе си като се поставя в позицията на престъпника, но до такава степен вече е приел тази роля, че това води до напълно унищожаване на неговата личност. Смятам, че всичко това провокира читателя към изграждането на множество хипотези относно случващите се събития.

Финалът за мен е невероятен, защото в него може да се проследи брилянтността на двама души, готови на всичко за да постигнат целта си.

Силно препоръчвам книгата и нямам търпение за следващата.

----------------
Крис Картър, “По следите на злото”, Поредица “Робърт Хънтър”, Изд. “Ера”, С., 2019.
----------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите