За “Лъч светлина” на Стефанка Иванова-Бънкова

Паолина Иванова за романа на Стефанка Иванова-Бънкова “Лъч светлина”.
Дата: 
неделя, 25 February, 2024
Категория: 

Здравейте, четящи!

С голямо удоволствие искам да представя романа на Стефания (Стефанка Иванова-Бънкова) “Лъч светлина”, издава “Либра Скорп”.

Тя е автор и на книгите: “Пътят на душата” (стихотворения, 2019) и “Пътят на душата продължава” (стихотворения и разкази, 2021).

Това е история за едно пътешествие както в буквалния смисъл на думата, така и в преносен.

Главната героиня Мария, заедно със своята най-добра приятелка, решават да си подарят едно невероятно преживяване. Екскурзията, в която се включват, ги отвежда до Рим, Барселона, Казабланка и остров Тенерифе, част от Канарските острови.

Това обаче е не просто пътуване и посещаване на различни прекрасни дестинации, изпълнени с множество старинни сгради и исторически забележителности, но и вътрешно пътешествие на главната героиня. Тя се сблъсква със своите болезнени спомени и се опитва да постигне вътрешен мир.

Една от главните теми, засегнати в романа, е как преживените събития в детска възраст оказват влияние върху живота на човек години по-късно. Авторката изтъква значението на времето и натрупания житейски опит, като основата за трансформирането на обидата, мъката и горчивината в любов. Любов, която е неизменна част от постигане на някаква форма на щастие.

Разхождайки се из стари спомени и отминали моменти, читателят бива отведен и изправен пред важното осъзнаване, че ПРИЕМАНЕТО е “ключът” към опознаване на собствената душа, водещо до истински важните въпроси.

Падаш, ставаш, изтупваш се и продължаваш. А когато се случва често, просто продължаваш, защото отдавна няма нищо за изтупване.

Падането е част от живота и от нашето съществуване, предизвикващо страх и несигурност, но толкова важно за собственото израстване. Няма страшно да “паднем”, стига да съумеем да се изправим.

Всичко има смисъл. Нещата, които ни се случват, винаги идват в точния момент. И хубавите, и лошите.

Тези редове провокират дълбок размисъл за начина, по който всички ние разглеждаме събитията, случили се в нашия живот. И добрите, и лошите.

Дали наистина съдбата се намесва в определени моменти?

Можем ли да получаваме любов, радост и приятелство, без да даваме нищо от себе си в замяна?

Тези и още житейски въпроси, върху които да помислите, ще откриете в този невероятен роман.

И преди да приключа, ще допълня, че описаните местности и забележителности, посетени от героите в романа, са описани с големи детайли и наситеност от ярки подробности, пренасящи четящия на друго място, далеч от България.

----------------
Стефанка Иванова-Бънкова, “Лъч светлина”, изд. “Либра Скорп”, Б. 2022.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите