За Хокинговото лъчение

Към цикъла “Отворени писма”
Дата: 
събота, 16 December, 2023
Категория: 

Здравей, приятелю! Какво те вълнува днес? Как се чувстваш? Сбъдна ли се голямото ти желание? Чуй какво си спомних! Нали се установи, че писаното от писатели фантасти след време се сбъдва. Защо да не става и с всеки от нас. Всеки иска хубави неща. И като напише желание поне три пъти, все едно, че се е случило, може пък и да стане. Например “взех си изпита”, “здрав съм”, “намерих си работа”. Опитай и ти, нищо не ти коства, 5 минути всеки ден.

А аз, наред с желанията си в личен план, решавам да мисля в по-широк мащаб, за всички. Нали всички сме хора, желаем добро за себе си и близките, еднакво чувстваме, смеем се и плачем, по една земя ходим, едно Слънце ни грее и основните ни потребности са еднакви. Сетих се, че учени са открили, че да се ликвидира бедността на земята са необходими един трилион долара. И сега пиша като нещо, което вече се е случило. Най-благородният богат човек на земята основава фондация “За един трилион долара”. Авторитетът му е голям, хората му вярват и даряват за каузата. И целта е постигната – на земята не остава човек без вода, храна и подслон. Защото липсата на тези основни потребности унизяват човека. Не бива да има унизени хора. Хората са унизени и от насилието, от обидната дума до принудата, чрез сила да вършат неща против волята си. Казано е “злото съществува, защото добрите хора не правят нищо”. Е, аз искам да съм добър човек, затова пиша в сегашно време – претопяваме оръжията на всички държави и правим машини за обработване на земята. И земята ни разцъфтява като градина. А оръжията ни остават в музеите, където след години децата ни няма да вярват, че хора могат да убиват хора и ще се чудят толкова ли сме били глупави.

Живеем в 21-ви век. Толкова неща открихме. Кирлияновата фотография показа, че нищо не изчезва напълно. Холографския ефект – че всяка част съдържа цялото. Знаем за торсионните полета, паметта на водата, уредите за антивибрация, четем мисълта с машини, създаваме изкуствен интелект. Удивяваме се на законите на макро и микрокосмоса. Слънцето и Луната изгряват и залязват точно в определено време, защото се движат по закони. Химичните елементи, които изграждат познатата ни материя, заемат точно място в периодичната система. Само ние, хората, отказваме да мислим логично и да осъзнаем, че пред нас, като разумни същества, са законите на морала и етикета. Че животът ни има много голям смисъл и нашият живот е важен и ценен точно толкова , колкото живота на всеки друг човек. И ако хората, които управляват човешките съдби почувстват това, биха вземали решения сякаш за своята съдба.

Време е да пораснем. Да бъдем по-добри, по-етични, по-човечни, по-разумни. Целият Космос го очаква от нас. И тогава светлината от Слънцето, която се пречупва на земята и отнася информация за нас, ще покаже, че не се държим като непослушни деца, а разумни хора. И зоните на супергравитация (черните дупки), където светлинната информация се обработва, на хоризонта на събитията ще излъчат най-красивото Хокингово лъчение с поздрав към порасналото човечество.

Да, приятелю, имам такава идея:

Хокинговото лъчение също е носител на информация. И ако го заснемем периодично, мощните ни компютри ще го превърнат в текст, който можем да прочетем. Струва ти се невъзможно? Не забравяй, че всяка нова идея е обявявана за абсурдна. И ако не ми вярваш , поне те накарах малко да се замислиш.

Пиши ми!

Оставам в очакване!

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите