За “Господар на гнева” на Ана Хуанг

Паолина Иванова за романа на Ана Хуанг, “Господар на гнева”, книга първа от поредицата на “Егмонт” “Господари на греха”.
Дата: 
сряда, 25 October, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Днес ще поговоря за “Господар на гнева” от Ана Хуанг, издава издателство Егмонт. Това е първа книга от поредицата “Господари на греха”.

За мен това беше и първото запознаване с авторката и нейното творчеството.

Подходих с голяма доза нетърпение към книгата и бих казала, че в голяма степен очакванията ми бяха удовлетворени.

Това е донякъде позната история, в която богат и влиятелен мъж бива принуден да се сгоди за напълно непозната, за да опази семейство си.

Вивиан Лау е поредната бижутерийна наследница, която въпреки парите и лукса, е съумяла някак да остане вярна на себе си и да не позволи те да променят нейните ценности.

Данте Русо от другата страна е отдаден работохолик, който не вярва в любовта, а по-скоро в безлимитната си кредитна карта.

Авторката представя заформящата се връзка между главните герои, техните черти, качества и подбуди. При описанието е наблегнато на слабите им места, което прави силно впечатление.

Любовта, силните емоции на страх, ненавист и предателство придружават персонажите по пътя, който трябва да извървят.

Стилът на писане е лек и ненатрапващ, изпълнен с кратки изречения и достатъчно обрани описания, даващи нужната информация, без да се прекалява.

Семейните отношения са силно засегнати и изведени на преден план. Написаното дава възможност на читателя да се замисли как парите не само променят човек до неузнаваемост, но и как това рефлектира върху членовете на семейството.

Авторката споделя нейната представа за случващото се сред висшето общество, което си има свои собствени правила и норми. Те са представени и обяснени, но сякаш остават по-невидими на фона на случващите се събития. Смятах, че ще се наблегне повече върху този аспект, имайки предвид родословието на главния герой.

Това, което все още ме връща към историята, е развитието на мъжкия персонаж. Неговото държание през немалка част от книгата лично аз намерих за леко детинско и непоследователно, но смятам, че може би това е целяла авторката. Един герой, който въпреки силните си физически качества, да се представи с всички свои недостатъци.

Историята на Данте и Вивиан, макар и не толкова непозната, е забавна, изпълнена с копнеж, недоразумения и още много ситуации, провокиращи читателя да стигне до последната страница.

----------------
Ана Хуанг, “Господар на гнева”, изд. “Егмонт”, С, 2023.
----------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите