За “Беки” на Христина Блумфилд

Паолина Иванова за романа на Hristina Bloomfield (Христина Блумфилд) “Becky” (“Беки”).
Дата: 
неделя, 1 October, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

“Becky” е третата книга на Христина Блумфилд, издадена след “Deeply in the soul” , “Story of a thief” , и преди най-новата криминална история “Kurt”.

В нейните книги преобладават реални и болезнени истории, показващи силата на човека, борбата му с неправдата и желанието за справедливост, което се оказва трудно постижимо, поради много странични фактори.

И тук авторката продължава да ни представя силно емоционалните преживявания на своите герои. Агресивното поведение и нараняването на друго човешко същество насочва вниманието на читателя към разследването на едно жестоко престъпление.

Главната героиня е едва шестнадесетгодишно момиче, живеещо в малък град със своето консервативно и затворено семейство. Един ден след училище, прибирайки се уморена от работа в тъмнината, тя среща четирима пияни мъже, които я отвличат на затънтено място, изнасилват я брутално и едва не я убиват.

Ужасът, изживян от Беки, се поднася по един много тактичен и сдържан начин. Още тези първи страници показват истинското майсторство на авторката да се постави на мястото на героя, за да съумее да представи случката с толкова смразяващи подробности. Детайлните проучвания, направени за съдебната система и развитието на подобни случаи в съда, отделно свидетелстват за отдадеността, с която е подходено.

На пръв поглед се предполага, че написаното крие само болка, тъга, самота и неразбиране, но според мен изпъква силата и волята за борба, както с вътрешните белези, така и с физическите такива. Борба, която не е само на един човек, а на цяло общество, което не желае техни близки да страдат по подобен начин.

Действието обхваща един по-дълъг времеви диапазон, в който се представя цялата тежест на извършеното престъпление, както и какво коства на едно толкова младо момиче да преодолее подобна травма.

Специално внимание е отделено и на човешките взаимоотношения, имащи важна роля в процеса на рехабилитация.

Дали ще успеят да намерят извършителите и ще има ли справедливост? Любовта и доверието ще намерят ли своето място в сърцето на Беки?

На тези и още много въпроси ще намерите отговори, само ако прочетете тази толкова емоционална история.

----------------
Hristina Bloomfield, “Becky”, Publ.: Hristina Bloomfield, London, 2022.
----------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите