Явор Перфанов и неговата книга с разкази “Бримките на живота”

Явор Перфанов: Всеки миг е като бримка от плетката наречена живот. И не бива да изпускаме нито миг от живота си, защото ще се получат дупки, от които ще духа и ще ни бъде студено.
Дата: 
вторник, 22 May, 2018
Категория: 

“Бримките на живота”е една докосваща и вълнуваща поредица от разкази, в които всеки може да преоткрие Доброто у себе си.

Прочиташ я на един дъх, разплакваш се на моменти от истинските герои и истории, описани в нея. Това не са просто разкази, а част от човешкото ежедневие, в което потънали в ежедневни битовизми сме забравили да забелязваме Доброто и да го преоткриваме в себе си и в другите около нас. Колко ти струва да протегнеш ръка някому и да бъдеш Добър?

Дали човещината с времето се е заличила, и сме забравили що е Състрадание? Колко ни струва да помогнем на някого, ако не с нещо материално, поне да му подарим една усмивка, която да стопли душата му? Не ни трябва много, за да бъдем Щастливи, трябва ни просто да бъдем Добри едни към други и да се раздаваме! Всичко това ще преоткриете в разказите на автора Явор Перфанов в неговата книга озаглавена – “Бримките на живота”.

А сега може да се насладите на едно кратко интервю на автора и отговорите на няколко въпроса, които му зададохме.

---------------

Явор Перфанов: Всеки миг е като бримка от плетката наречена живот. И не бива да изпускаме нито миг от живота си, защото ще се получат дупки, от които ще духа и ще ни бъде студено.
(Интервю на Вероника Павлова, публ. в “ Colours Of Life “)

– Здравейте и благодаря, че приехте поканата ни за представянето на книгата ви с разкази – “Бримките на живота”. Бихте ли ни разказали малко повече за себе си, за да запознаем читателите с вас и вашето творчество?

– Казвам се Явор Перфанов. От Горна Оряховица съм. Професията ми е строител, но съм влюбен в писането. На 42 години съм и съм ерген.

– От колко време се занимавате с писане и защо решихте да се отдадете именно на литературното творчество?

– С писане се занимавам от ранна детска възраст. През годините съм писал предимно поезия. В края на ноември, миналата година, написах първия си разказ “Бялата шапка”, който получи много харесвания в интернет и от тогава до сега пиша всеки ден.

– В днешно време е ясно, че все по-малко хора четат, особено от младежта. Според вас, какво трябва да се направи, за да се засили повече интереса на младите и хората към литературата?

– Не съм съгласен, че малко хора четат, напротив, виждам, че хората се интересуват от изкуството. Може би е въпрос до докосване. Всички имаме нужда от доброта и може би липсата й е отегчавала хората и затова са оставяли четенето на заден план.

– Наскоро имахме радостта да прочетем вашата книга с разкази – “Бримките на живота”, какво точно ви вдъхнови за неговото създаване?

– Точно тази ниша, която беше свободна, а именно осъзнаването, че света е едно добро място за живот и за сбъдване на мечти. Позитивното в човека и неговият стремеж да бъде нужен.

– Какво бихте искала да остане в сърцата и умовете на хората, след като прочетат вашата книга? Какво е вашето послание, което искате да оставите към читателите?

– Посланието ми е, че всеки от нас изпитва различни по трудност изпитания, през които преминава и изживява по свой неповторим начин и изход има от всяка една ситуация.

– Защо решихте да изберете именно едноименният разказ от вашата книга и да я озаглавите “Бримките на живота”?

– Всеки миг е като бримка от плетката наречена живот. И не бива да изпускаме нито миг от живота си, защото ще се получат дупки, от които ще духа и ще ни бъде студено.

– Кой разказ от вашата книга бихте го определили като най-любим и бихте го препоръчали на нашите читатели?

– Любими са ми всички, но бих препоръчал “Урок по доброта”. Той е и най-харесван с около 10 000 четения.

– Какъв съвет бихте дала на младите автори, които тепърва навлизат като литературни творци и все още се колебаят в уменията си или в това да издадат книга, има ли някаква “универсална рецепта” на това, как да се превърнеш в успешен автор?

– Да не смятат, че са на по-ниско ниво от утвърдените писатели. И да покажат на хората какво чувстват.

– Бихме ли могли да очакваме нови неща от вашето творчество и ако да, ще загатнете ли на нашите читатели малко за тях?

– Да, съвсем скоро ще излезе от печат книгата ми с поезия “Музата”. А след това, живот и здраве и книга с разкази “Носталгия”.

– Благодарим Ви, с радост ще ги очакваме!

--------------

Явор Перфанов е създател още и на Литературен клуб “Многоточие”, който си има и своя Фейсбук групичка.

--------------
Интервюто е публикувано в “Colours Of Life”.
---------------

Засегнати автори: 

Коментари

Искам да купя книгата

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите