“Включи града ‘2015” – концерти, изложби, арт-инсталации и пърформанси привлякоха стотици бургазлии

На 13 и 14 юни 2015 г. за четвърта поредна година в рамките на “Включи града” бургаската публика попадна във вихъра на модерни арт инсталации, пърформънси, концерти и изложби на нестандартни места.
Дата: 
понеделник, 15 June, 2015
Категория: 

На 13 и 14 юни 2015 г. за четвърта поредна година в рамките на “Включи града” бургаската публика попадна във вихъра на модерни арт инсталации, пърформънси, концерти и изложби на нестандартни места.

Сегмент арт-инсталации и тази година предизвика голям интерес. Танцуващите роботи на талантливия артист Петер Холден успяха да впечатлят със стриктно координираните си движения малки и големи. За това допринесе и една от залите в пространството на обновения експо-център “Флора”, която се превърна в естествен и много сполучлив декор на необикновената инсталация.

Точно пред роботите е позициониран Павилионът на любовта, който чрез съчетанието на поезия, архитектура и интеракция провокира минувачите с интересните си форми и функции. Инсталацията е достъпна и след фестивала, така че всеки, който иска да се докосне до нещо интересно и необикновено, може да го направи в следващите дни.

Изложбите тази година бяха белязани от международно участие, пъстрота и много чувство за хумор. Mixed up 3 и шаржове на едни от най-известните личности са експонирани във Флората и ще останат там и след фестивала, за да зарадват още много бургазлии и гости на града.

Победителката от X-Factor – Жана Бергендорф, изнесе концерт заедно с група “Горещ пясък” и предизвика истински фурор на площад “Тройката”. Концертната програма тази година бе разнообразена от необичаен, но много интересен концерт на старинни инструменти насред Морската градина. Освен тях музикалният сегмент включваше рок-концерт и Караоке на открито на “Охлюва”, а бургаски диджеи забавлявах меломантите след залез слънце на терасата до Морското казино.

Най-пъстрото пространство отново бе Стената на приказките, където и в двата дни малки и пораснали деца изработваха кукли, рисуваха чадъри и редяха 3D-пъзели. “Театърът на Карабас” представи историята на приказния герой Пинокио по един различен начин, а много от любознателните гости на “Включи града” научиха как се рисува върху вода във “Флората”.

Спектакъл “Огън и светлина” на Пантеона представи уникално съчетание от няколко вида изкуства. Пред очите на стотици любопитни погледи Калин Сърменов водеше необикновеното шоу, в което участие взеха балерини, Led-роботи и специалисти по огъня, които оставиха без дъх насъбралата се публика.

Рисуване на колела за пореден път провокира към доброта и толерантност, а продукт на това социално събитие бяха множество текстилни аксесоари, чиято цветна окраска бе направена изцяло и само от колелата на инвалидни колички.

Другият социален акцент, който предизвика истинско удивление, бе танцовият спектакъл “Дишам”, който въвлече в иновативни движения удивените минувачи. Този пърформанс с инвалидни колички бе още едно доказателство за силата на човешкия дух.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите