В мъглата

Дата: 
събота, 6 April, 2019
Категория: 

Джим Сафърингинсайлънс беше нисък мъж без врат, червендалест, половин ирландец и половин англичанин. Той беше неуверен, на средна възраст, работещ и отговорен. И като всеки истински британец – нещастен и незадоволен. Джим обаче не споделяше тази си незадоволеност с никого, дори и с майка си – Вики Ластрезорт. Майка му си беше запазила моминското име. Майка и син бяха отчуждени, макар и все още близки в определен смисъл. Отчуждението помежду им започна след като бащата на Джим се разболя от деменция.

Синиър носеше пооредялата си коса сресана назад – в стил “мафиозо”. Наричаха го Синиър, понеже беше най-старият във фирмата, където работеше. Синиър се гордееше с това, както и с прякора си. Той беше доста горд мъж – истински британец от старата генерация. Дядо му – Том Стифъпърлип беше загинал от немска мина в Берлин по време на Втората световна война. Синиър си имаше име – Тони, съкратено от Антъни, пише се с две “а”. През ноември той щеше да навърши точно 60 години. А след две години щеше да си изплати мортгиджа и къщата му в Браунстън таун да стане завинаги негова.

Нейтън Дик, на 17 беше стажант в един склад за хартиени продукти. Носеше розова обеца на лявото си ухо – сигурен знак, че не е гей. Или пък – не. През юни щеше да се сгоди с приятелката си. Беше резервирал хотел в Париж за една седмица. Нейтън тежеше 54 килограма по метричната система и имаше писклив, дразнещ глас.

Родерик Верианоинг беше чист ирландец. Имаше дори ирландска лична карта – от европейските. Разбира се, той беше и поданик на кралицата. Караше малко моторче, една стара хонда 250 кубика. Род беше супервайзор от 20 плюс години и се гордееше с това. Никой не харесваше Род и Род не харесваше никой. Той често казваше:

– Най-сигурният начин да не правиш секс е да си семеен. Понякога Родерик се събуждаше посред нощ и се чудеше какво е забравил. После заспиваше, спомнил си, че на следващия ден трябва да става рано за работа.

Липсата на слънце на един остров не е причина за това обитателите му да са нещастни. В мъглата се раждат толкова несподелени желания и мечти...и си остават точно там и – завинаги. В мъглата.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите