Равносметка

Дата: 
неделя, 30 January, 2022
Категория: 

Много обичам равносметките, не само в края на годината, но и когато усетя, че съм избягала много надалеч от себе си. Явно не съм си научила урока и не съм усвоила до съвършенство изкуството на АЗ-а, което толкова усърдно проповядвам. И така, и този път, опитвайки се да отварям слепи очи и да насърчавам издигането на АЗ-а в култ, АЗ забравих за своя собствен.

Като цяло това е изключително позитивно, защото е породено от необикновено чувство, което преобърна целия ми свят с краката нагоре, изпитах необикновени неща – неща, за които само бях мечтала. Срещнах страхотен човек с необикновен характер, който обожавам. Само че, в стремежа си да дам цялата си любов, благодарност и топлина, забравих да давам на себе си. Забравих да си задавам въпроса какво искам аз, как се чувствам аз и къде изобщо останах аз в цялата картинка.

Направих много мечешка услуга. Сипах на тепсия всичките си необикновени качества и се превърнах в даденост. Превърнах се в досада, натрапница. А аз по дяволите изобщо не съм това. Аз съм богиня, жена мечта, жена, за която стотици мъже плачат, буквално и преносно, която никой не забравя дори сред десетки години раздяла. Аз съм ураган и вихър, стихийно бедствие, явление. Аз съм огън, пламък, буен вятър, неуловим, загадка, мистерия, живот. Аз съм чудо и вълшебство. Аз се обичам безумно много, уважавам се и никога не съм позволявала на никого да ме унижава и мачка, но този път го направих сама. Станах кученце, което чака кокалчета и милостиня. Винаги на линия, винаги готово, винаги на разположение, сякаш той е целият ми свят и всичко.

Сега си спомних къде съм, коя съм и коя съм била цял живот. Аз съм колос, титан. Аз съм велика. Аз постигам всичко, което искам, имам всичко, за което мечтая. Няма нещо на света, което да не може да получа. Аз правя всичко с цялата си душа и любов. Аз съм човек на крайностите и ужасно много харесвам това. Аз съм непредсказуема, позитивна. Аз винаги откривам положителния знак дори там където е безумие да бъде намерен. Аз съм океан от слънце, огромно щастливо огнено кълбо.

Хората ме обичат или ме мразят. Няма средно положение. Мразят ме всички онези, които не ме разбират и не могат да ме достигнат, не могат да са като мен. Аз съм пряма и директна. Никога не спестявам нищо на никого. Нямам задръжки, нямам измислен лицемерен морал. Не плащам данък обществено мнение. Нямам комплекси. Винаги съм себе си, без да се интересувам какво ще кажат или мислят другите за мен.

Аз умея да правя всичко, аз съм умна и интересна. Имам богата обща култура и огромен умствен капацитет, развито съзнание и свръх сили, дарби.

Аз съм необикновена. Желана съм от много. Никога не ми е пукало за никого истински до сега.

Аз съм перде. Имам избирателен слух и зрение. Зная кога да не реагирам. Зная кое да не допусна до света си. Не приемам нищо никога лично.

Самодостатъчна съм си. Давам си всичко. За мен приятелите и хубавите неща идващи отвън са огромен дар и съм дълбоко признателна, и благодарна за тях.

Аз съм уважителна към онова, което заслужава според мен уважение. Аз имам собствена гледна точка за света и подреждам своя собствен точно така както го желая. В него няма нищо, което не искам да е там. Винаги правя само онова, което искам, единствено и само това, не ме интересува дали ще има недоволни, сърдити и мрънкащи.

Аз съм слънце. Аз съм страхотна. Аз имам завидно самочувствие с покритие до последната точица. Аз съм човек. Състрадателна съм и съм чувствителна където усетя, че искам. Във всичко съм крайна, или давам всичко или нищо. Или обичам от цялата си душа без предразсъдъци, без колебания и скрупули, или съм тотално безразлична. Безразлична съм към всичко, което не ме засяга пряко. Нося много рани. Изплакала съм много сълзи. Това ме прави голям човек, човек със сърце, душевност и богато съзнание.

Преживяла съм много и много съм видяла. Всичко, което някога съм избирала и правила, ме е превърнало в личността, която съм днес. Точно така АЗ съм личност, при това невероятна. Аз не моля, не прося, не се самосъжалявам. Не разказвам на хората трогателното си минало, не търся причини и обяснения никъде, освен в себе си.

Не лицемернича. Не лижа задници. Не мога да съм актриса и да се правя на някого другиго. Безкрайно добра и жалостива съм, а когато съм тотално безразлична в очите на тези, към които съм такава съм демон.

Считана съм за жестока и луда. Да, луда съм. Да, жестока съм за всички тях, защото не се интересувам от нищо, което правят и казват. Наистина съм адски крайна. Ако веднъж огънят ми по даден въпрос бъде угасен, край. Няма връщане назад. Веднъж сложа ли точка, тя никога не става запетая. Да заричам се и да употребявам никога съвсем отговорно, защото съм се научила да вземам решения и да поемам отговорността за последствията от тях.

Аз съм класа, кралица, без значение как ще се облека и какво ще кажа, където и да се намирам, появя ли се, няма човек, който да не ме забележи, ако ще и умрял.

Аз имам силно развити сетива, инстинкти и интуиция, които ме водят в живота. Аз съм боец, пич съм и съм устойчива на всякакви бури. Адаптивна съм. Мога да се приспособявам и нагаждам навсякъде, ако счета за необходимо.

Комуникативна съм и не просто комуникативна, а флирт със съзнанието. Мина ли веднъж през живота ти, дори и транзит, дори и в периферията ти за секунда, нищо никога повече няма да е същото.

Аз съм творец, талант, гений. Обичам да се смея и да се чувствам страхотно. Не понасям чувството за сриване и самотата. Понякога обаче си ги причинявам съвсем съзнателно, за да се изпепеля до основи, досущ като феникс и да се родя отново от пепелищата си.

Аз съм проницателна, дълбока. Не съм повърхностна и материалистична. Научила съм, че душата е най-важна. Научила съм, че парите не носят щастие, че ако не си дадеш всичко сам, ще се луташ като обелка от себе си търсейки каквото искаш навсякъде и никога няма да го откриеш. Научих се, че всичко, което ти е нужно е вътре в самия теб. Че няма друг човек освен теб на тази земя, който да те разбира по правилно, да те обича по-истински, да те подкрепя по-искрено и да е по-вечен за теб от самия теб. Раждаме се и умираме сами. Нищо не отнасяме във гроба, освен тленността от един изживян живот, затова се научих, че човек трябва да живее, че трябва да е благодарен и щастлив, само защото се събужда, защото това е най-ценният дар – животът. Имаш ли го, имаш всичко. Избори, решения, действия.

Здравето. Когато го имаш също можеш и имаш всичко. Можеш да си, който си пожелаеш, да отидеш където искаш и да правиш каквото си поискаш.

Няма лимит на мечтите, няма лимит на заявките, които отправяш към Вселената. Поискай и ще имаш всичко. Труди се, усърдно с любов и много огън за всичко това, което силно желаеш. Целувай, обичай, милвай, докосвай, плачи, смей се, бори се, умирай и се раждай отново, защото това е смисъла на живота. Действието, емоциите. После остават само спомени. Имаш само една секунда и тя е сега. Не вчера, не утре, а сега. Никога не се връща, никога не се повтаря, никога нямаш шанс да я получиш същата нея. Няма после, няма утре, няма бъдеще. Има само сега. Ако сега живееш с цялото си сърце, съзнание и душа, ако даваш всичко от себе си, най-доброто, на което си способен, то върху теб ще се изсипва рогът на изобилието денонощно. Ще си непрестанно щастлив, защото щастието е избор. Изборът да виждаш света прекрасен какъвто е. Без да негодуваш, без да си неблагодарник, без да мрънкаш и да обвиняваш всичко и всеки за нещата, които не са такива каквито искаш, защото единственият човек, който спира щастието ти и ти го отнема си самия ти.

Ти си единственият, от който зависи какъв е света ти. Ако искаш да е ужасен, не се сърди на хората, обстоятелствата и трудното си детство. Животът е простичък, но хората бленуват за драма, за по-дълбок смисъл и така улисани в търсенето на незнайно какво се събуждат остарели преждевременно и осъзнават, че животът им е минал, изтекъл е като пясък през пръстите и връщане назад няма. Мислят си, че имат време, отлагат, запазват си правото за после, а то може никога да не дойде. Има само сега. Сега можеш да обичаш, да се смееш и да правиш каквото си поискаш. Ако във всяка една секунда живееш правейки само и единствено онова, което искаш няма как да не си щастлив и утре, няма как да не си собственик на бъдещето, което искаш.

Няма друг начин да го постигнеш.

Тревожейки се, мислейки, негодувайки само тровиш душата си и тя залинява, става мътна тинеста яма.

Живея, дишам, радвам се, благодаря за всичко, което имам.

Благодаря, че се събудих и днес, благодаря, че пих кафе и творих в яростен екстаз, превъзбуда и вдъхновение.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите