Литературна премиера: Петър Андасаров и “Моята обич ще те посрещне”

На 17 април в залата на Българския културен център в София се състоя премиера на книгата “Моята обич ще те посрещне” – избрана любовна лирика от Петър Андасаров.
Дата: 
четвъртък, 2 May, 2024
Категория: 

На 17 април в залата на Българския културен център в София се състоя премиера на книгата “Моята обич ще те посрещне” – избрана любовна лирика от Петър Андасаров.

Вечерта започна с изпълнение на Добрин Добрев, който прочете стихове от книгата, а композиторът Ценко Минкин изпълни своя композиция, специално сътворена за вечерта.

За творчеството на Петър Андасаров говориха поетът Боян Ангелов, който беше и водещ на тържеството, и белетристът Христо Славов.

Книгата беше представена от Иван Есенски, автор на предговора към “Моята обич ще те посрещне”. Той се спря на поетическото майсторство на Петър Андасаров в този своеобразен “път на сърцето през годините” и постави паралели с постиженията на този лиричен жанр в съвременната българска поезия. Есенски подчерта органичната връзка на Андасаровата поетика с песенната традиция на българския юг – неговия роден край, дал на изящната ни словесност автори като Петър Караангов, Евтим Евтимов, Борислав Владиков,, Воймир Асенов, Благо Прангов.

Петър Андасаров изнесе авторски рецитал по стихове от новата си книга.

-----------
Петър Андасаров, “Моята обич ще те посрещне”, интимна лирика, изд. “Захарий Стоянов”, С., 2023.
-----------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите