Кои са тия от (Б)ХК и за какво се борят

(Български) хелзинкски комитет ли? Що е то и има ли почва у нас? Едно мнение на Иван Сухиванов, коренно различаващо се от официалното становище на пасмината другари комунисти, активисти, анархисти, антинационалисти и прочие -исти, иже- и самоназвали се "Хелзинкски комитет" (каквото и да означава това странно гръмко заглавие).
Дата: 
сряда, 15 July, 2015
Категория: 

Кои са тия от (Б)ХК и за какво се борят

Няма да се занимавам с човешкото качество в адвокатската кантора БХК [1], самонаела се да брани “правата на човека”, въпреки че това е в пряко отношение по въпроса. Историята на т.нар. “комитет” датира от времето на соц-а, когато нищо не се случваше без санкцията на ДС.

Неотдавна активистка на ХК (той всъщност е антибългарски) менторски обясняваше по една от телевизиите колко предразсъдъчно мислим, тъй като не сме припадали от умиление по широко пропагандирания прайд на гейовете. От нейната пледоария още се подразбираше, че едва ли не българското общество еволюира само и само защото активистите на ХК съдят ли, съдят българската държава по международните съдилища.

1. Първо: няма никакъв ефект върху обществото, примерно, че някой си циганин (често пъти и криминално проявен) с помощта на ХК е осъдил държавата и съответно изнуреният български данъкоплатец за кой ли път е платил масрафа, част от който се прибира от въпросните тарикати от ХК. (Тоест налице е пряк финансов интерес ХК да съди колко се може по често държавата.)

2. Второ: нали уж “правата на човека” са индивидуални, защо ХК защитава малцинствени права (тоест скрепени от групов интерес) – имам предвид етнически малцинства, религиозни секти (в които също финансовия интерес играе основна роля), гейски права, и пр., и каквито се сещате още групи и групировки, мераклии за права, свободи и т.н...

3. Идиомът “език на омразата”, взет напоследък на въоръжение от т.нар. “правозащитници”, сам по себе си е тотална безсмислица. Кой и как ще определя какво включва подобен “език”. И с какво право ХК ще влизат в ролята на цензор на изказванията на хората? Откога гражданите трябва да се съобразяват какви мнения изказват, само и защото някой щял да ги следи и сетне да санкционира чрез осъдителни дела... Отново да се връщаме към “езоповия език” ли, бе другари и господа от ХК?! Ами според мене, казвам ви го направо на чист български език, вие сте негодяи, потискащи свободното мнение.

Да вземем последният случай, в който държавата реши да въведе някакъв ред и да бутне няколко незаконни цигански коптори в Гърмен. На сайта на въпросният ХК веднага цъфна гордо прессъобщение, че благодарение на тяхната акция събарянето било спряно!?... В една от “къщите” била открита бременна циганка (тя дали живее там не става ясно, и кой точно е разбрал това, но колко му е да се стъкми една постановка), в другата къща пък имало “инвалид” (вероятно става дума за циганин с призната от ТЕЛК инвалидност, поради която същият получава пенсия от същата тая лоша държава)... И хоп – събарянето на незаконните постройки е спряно. Което окуражава останалите да продължават да вдигат незаконни постройки, включително на частни парцели, каквито случаи вече има и са известни.

Хуманистите от Хелзинкския комитет обаче не носят отговорност за това, какво се случва с българските граждани. Важното е, че са наложили поредната си абстрактна измишльотина, съгласно не знам коя си резолюция... въпросът е да се спъне процеса, да няма развитие, да има гета и те да “защитават” техните обитатели и техните “човешки права”.

Дали самите защитавани разбират за какво точно ги защитават и какво значи точно да бъдеш обществено същество, е друг въпрос. И не е ли време като общество да вземем да остракираме тая фосилна и вредна за обществото организацийка?

---------------

[1] Според Уикипедия: “Българският хелзинкски комитет (БХК) е българска неправителствена организация за защита на правата на човека – политически, малцинствени, граждански, културни и социални, с акцент върху отстояване на правата на малцинствата и най-уязвимите групи в обществото, достъпа до информация, проблеми на системата за наказателно производство. Сред целите на организацията са да насърчава уважение и защита за правата на човека, да лобира за законодателни промени за привеждане на българското законодателство в съответствие с международните стандарти, да поощрява обществен дебат по правозащитни проблеми и да популяризира правозащитната идея сред широката общественост.” (от “Меридиан 27” – без коментар)

Коментари

Спомням си, че БХК защитаваха и ислямистите от Харманли, които вече имат присъди.

Лайте си вие, ние нали прилапваме париците... Преди време една от комитаджийките Сл.К-ва се похвалила, че спала с циганина Ив.Ив. в Брюксел на някаква правозащитна конфхеренция... те ти мотивация.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите