За “Тайната на кулата”, книга първа от поредицата съвременни приключенски романи от Магда Борисова

Паолина Иванова за романа на Магда Борисова “Тайната на кулата”, книга първа от поредицата съвременни приключенски романи за юноши от авторката, включващи още “Тайната на Вълчан” и “Тайната на паяка”. Предстои да излезе от печат и четвъртата книга “Тайната на Поли”.
Дата: 
четвъртък, 10 August, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Представям ви книгата “Тайната на кулата” от Магда Борисова, издава издателство “Либра Скорп”.

Историята проследява приключенията на дванадесетгодишния Крис, който с изненада и първоначално нежелание открива, че ще прекара лятната си ваканция в планинския град Елена. Тази почивка обаче се оказва много по-различна, отколкото си е представял. В това малко градче ще намери верни приятели, ще разгледа интересни исторически забележителности и ще се натъкне на една загадка, която никой все още не е успял да разгадае.

Въпреки че книгата е предназначена главно за деца и юноши, аз лично смятам, че хора на всякаква възраст биха могли да се влюбят в историята, както стана и с мен.

Собственоръчно нарисуваната карта на улиците и обектите в града още в самото начало, дават един допълнителен щрих и детайл на читателя, за да може още повече да се потопи в написаното.

Да, в книгата няма магически елементи, или чудати създания, но има мистерия, приключение и в основата стои, разбира се, едно приятелство, заформило се ненадейно, и за мен това беше истинската магия.

Начинът, по който се запознават и събират тримата приятели, предизвика голяма усмивка на лицето ми, защото всичко беше описано толкова истински и някак успя да ме върне години назад, когато на тази възраст аз си създавах приятели по подобен начин.

Загадката, която разследват главните герои, се оказва много повече от първоначално заложеното и това ме изненада и предизвика още повече любопитството ми как ще продължи действието.

Нещото, което ми направи може би най-голямо впечатление, е фактът, че се описват много исторически факти и събития, свързани с град Елена и не само. Тази информация е представена чрез героите, през техните очи и разследването, което провеждат. Признавам си, когато четях тези моменти, се замислих как може да се опитаме да провокираме децата по подобен начин, за да се предизвика техният интерес към историята ни, която е богата и интересна, стига да бъде представена по подходящ начин.

Харесах персонажите и начина по който авторката ги изгражда и развива в ходът на историята. Важно е да отбележа, че се набляга и върху теми, свързани с взаимоотношенията между възрастен и дете, колко е важно да има доверие и споделяне между членовете на семейството, и разбира се, обичта към децата, която е безгранична.

Искрено се насладих на историята и продължавам смело напред с втората книга.

----------------
Магда Борисова, “Тайната на кулата”, изд. “Либра Скорп”, Б., 2021.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите