За Христина Делиева и нейната книга “От сърцето ми – с любов”

Получих кратък поздравителен текст за г-жа Христина Делиева, по повод представянето на нейната книга “От сърцето ми – с любов”. Текстът е написан с много любов за своята скъпа първа учителка, от нейната достойна някога ученичка Катя Стоянова.
Дата: 
вторник, 19 April, 2016
Категория: 

За Христина Делиева и нейната книга “От сърцето ми – с любов”

Получих кратък поздравителен текст за г-жа Христина Делиева, по повод представянето на нейната книга “От сърцето ми – с любов”. Текстът е написан с много любов за своята скъпа първа учителка, от нейната достойна някога ученичка Катя Стоянова.
Ето и текста на цялото писмо от г-жа Катя Стоянова:

--------------

Здравейте, г-жо Христина Стоева!

Препращам Ви краткия поздравителен текст, който спонтанно написах за моята скъпа първа учителка г-жа Христина Делиева, след като получих записа на филма от представянето на нейната книга “От сърцето ми – с любов”.

Много думи, страници съм посвещавала на нея, изказани по различни поводи и съвместни срещи или чрез нашата кореспонденция, която поддържаме вече повече от 50 години. Засега изпращам само това писмо.

И на Вас от сърце желая здраве, жизнерадост на цялата Ви фамилия и творчески успехи!

С уважение:
Катя Стоянова

...

И продължавам с текста от песента, с която започва и завършва нашият филм, представящ твоята чудесна книга. “Учителко любима, добър ден! Учителко, целувам ти ръка! Прости ми, прости ми прегрешенията и болките от другите и мен. Ти хора ни направи, учителко любима, добър ден!”

Днес получих по пощата записа от нашия филм, който с много вълнение и преклонение пред теб изгледахме съвместно с майка ми. Много красиви мисли провокира в мен филмът, но сега ще бъда кратка с думите: Колко много! Колко много! Колко много! Взаимно уважение и обич на децата – ученици от първи до четвърти клас, с любимата си учителка Христина Делиева!

А сега тези деца са вече в своята шестдесетгодишнина и продължават с детски плам и всеотдайност да те даряват с безкрайна обич.

Ти си жената – отдаденост!

И както започва още началото на твоята книга, така и до последните страници.

Много любов и искрена обич към всички, съпътстващи твоя живот! Дар свише!

Започваш със скъпите спомени, когато ненавършила още осемнадесет години си изпратена като българка-участничка на Московския фестивал, а ставаш и един достоен кореспондент на световното младежко събитие и съхраняваш този архив вече повече от шестдесет години. За мир и дружба!

Така с много обич и признателност препускаш през годините в стихове, за да дойде онзи скъп за нас – твоите ученици час, когато заедно представихме твоята книга!... И отново завършвам с думите:

Учителко, целувам ти ръка!

Най-искрени поздравления от цялата ми фамилия!

Твоя Катя

--------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите