Виктория Джеймс дьо Солей представи “Как Ангелът запали Слънцето” в Théâtre Saint-Léon в Париж

На 4 февруари 2023 г. след спектакъла на комедията “Нашата голяма френска сватба” в Théâtre Saint-Léon в Париж, с участието на Герасим Георгиев-Геро, Светлана Бонин, Димитър Живков, Рада Кайрякова и Христо Бонин, Виктория Джеймс дьо Солей зарадва парижките си читатели като раздаваше автографи.
Дата: 
събота, 11 February, 2023
Категория: 

Събитието се състоя на 4 февруари 2023 година в Théâtre Saint-Léon в Париж. Театрална постановка “Нашата голяма френска сватба”, комедия от Жан Жак Брикер и Морис Ласег, режисьор Асен Блатечки, с участието на Герасим Георгиев-Геро, Светлана Бонин, Димитър Живков, Рада Кайрякова и Христо Бонин.

След спектакъла, на коктейлно празненство в компанията на гостуващите актьори, нашата млада и талантлива авторка Виктория Джеймс дьо Солей зарадва парижките си читатели, като представи своя дебютен роман “Как Ангелът запали Слънцето”. Многобройните й почитатели имаха възможността да получат нейната книга с личен автограф.

Ето какво сподели в блиц интервю авторката:

Какво те мотивира да напишеш романа?

– Имам навика, когато душата ми иска да изкаже нещо, което й тежи или е щастлива, просто го пиша в една тетрадка. Така поглеждам ситуациите отстрани и много по-лесно се справям с проблемите. Но историята се съчини сама. Отправих се на едно вътрешно пътуване и в един момент осъзнах от какво имам нужда. Катарзис. Една разтърсваща и искрена любов.

Знаем, че ти си един от организаторите, които правят възможно български постановки да се играят в Париж. Какво ти дава това хоби?

– Много точно казахте, че това е хоби. Много често казвам, че Господ ме обича и винаги съм на точното място в точното време. Може да го наречем късмет или съдба, но имам огромното щастие и привилегия да се запозная с невероятни и големи хора. Част от тях ме насърчаваха и ми даваха някой и друг съвет за романа. Сбъдвам една своя мечта и го правя по най-добрия възможен начин.

С какви очаквания беше, когато обявихте, че ще раздаваш автографи след представлението?

– Абсолютно никакви. Преди събитието си визуализирах как хората минават покрай мен и от време на време някой се спира, за да погледне книгата. На фокус са актьорите, а не едно обикновено момиче с необикновена история. Когато изведнъж се струпаха зрителите около масичката ми, цялата почервенях. Сърцето ми едва се побираше в гръдния кош. Знаех, че съм ги привлякла с любовта, която искам да им дам, като напиша нещо мъничко на лист хартия, а след това ги разтърся с една зашеметяваща история, която вярвам, че много хора трябва да прочетат.

Какви отзиви имаш от читателите за романа си “Как Ангелът запали Слънцето”?

– Връзката, която образувам с читателите ми, е невероятно зареждаща. Всеки един казва, че историята го е разтърсила, държала в напрежение и я е прочел на един дъх. Успявам да ги пренеса в един свят, изпълнен с любов и топлина, за малко да се откъснат от реалността. До ден-днешен си позволявам да цитирам една читателка: “Пренасяш най-доброто в образа на мъжа, показваш най-дълбокото у жената”. Казват, че книгата ми е вълнуваща, разказ за вяра, надежда и любов. И най-важното – всеки е благодарен за изживяването. Защото най-същественото на една книга е чувствата, които сме изпитали, докато четем историята.

Като заключение какво искаш да кажеш на твоите бъдещи читатели?

– Прочетете ме. “Как Ангелът запали Слънцето” е една излята душа. Затова, прочетете ме. Заслужава си.

--------------
Виктория Джеймс дьо Солей. “Как Ангелът запали Слънцето”, изд. “Либра Скорп”, 2022.
--------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите