Литературна премиера: Магда Борисова и “Живи дрехи” в морската столица Варна

Не една, а цели три премиери! Книгата предизвика истински фурор. И тъй като за времето, в което Магда Борисова беше в морския град, не успя да се срещне с всички желаещи, има насрочени срещи и за месец юни.
Дата: 
събота, 13 May, 2023
Категория: 

Пътят към своите читатели на поредната книга на Магда Борисова, посветена най-малките любопитковци, “Живи дрехи”, започна през месец април 2023 г. в морската столица Варна. Една приказна история, в която любознателните малчугани ще научат откъде идват дрехите, разликата между естествените материи и модерните сега изкуствени тъкани, едни от първопричинителите на разните алергични неприятности у малки и големи, ще имат възможност и да пипнат (в буквален смисъл) мостри от памук, вълна, коприна, лен... и, разбира се, да прочетат една красива приказка с щастлив край.

Казахме премиера. Не! Не една, а цели три премиери! Книгата предизвика истински фурор. И тъй като за времето, в което Магда Борисова беше в морския град, не успя да се срещне с всички желаещи, има насрочени срещи и за месец юни.

Първата среща на авторката бе в известната книжарница за детска и юношеска литература “Пи Букс”, на ул. “Бдин” №1. На 18 април. Последва официално представяне в Регионална библиотека “Пенчо Славейков”, на 22 април. Магда Борисова не само чете от книжката, но и изнесе цяло представление на малките читатели: с истинска хурка и къделя вълна тя показа как някога, някога техните прапрабаби са източвали вълнена нишка – тоест как са прели вълна. Имаше деца, които никога не бяха виждали овца на живо. Всяко дете имаше възможност да се докосне до къделята. До копринените пашкули и до стрък естествен памук.

Третата среща беше с децата от частно училище “Монтесори – Варна”. Книгата се оказа в синхрон с философията на известната педагожка д-р Мария Монтесори: децата попиват знания на първо място чрез сетивата си, затова всички играчки трябва са от естествени, топли материали, като дърво, памук, вълна и т.н.

Всички, които се докоснаха до книгата “Живи дрехи” – родители, учители, библиотекари, родители, книжари и самите деца, останаха очаровани от синхрона между изработка на книжното тяло, съдържание и художествено оформление.

-----------
Магда Борисова, “Живи дрехи”, изд. “Либра Скорп”, Б., 2023.
-----------
Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
-----------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите