За “Прераждане”, книга втора от поредицата “Недосегаем” на Кристиян Малинов

Паолина Иванова за “Прераждане”, книга втора от поредицата “Недосегаем” на Кристиян Малинов.
Дата: 
понеделник, 31 July, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Представям Ви “Прераждане”, книга втора от поредицата “Недосегаем” на Кристиян Малинов, издава издателство “Либра Скорп”.

Историята продължава точно от мястото, на което приключи в края на първата книга. Нашият главен герой Крис умря, след като спаси кралицата на вампирите и е в процес на трансформация.

Сюжетът проследява адаптирането му към един нов живот, в който дори като безсмъртно създание, пак се оказва по-различен от всички останали. С помощта на своите приятели Крис се опитва да нормализира живота си, но това се оказва трудно. Разкъсван между изискванията на кралят на вампирите и отново появяващите се кошмари, разкриващи отвличането на важен за него човек от родния му град, той се впуска в опасна спасителна мисия водеща до още по-големи изненади.

Още в самото начало искам да споделя, че наистина харесах историята и конкретния път, който авторът е поел.

Според мен действието е много динамично.

 От една страна има моменти, в които събитията сякаш се развиват прекалено бързо и се получава едно препускане от сцена в сцена. Но това не ме извади от историята по никакъв начин.

От друга страна, обаче, оценявам факта, че няма разточителство и допълнителен пълнеж от сцени. Всичко е написано точно, ясно и стегнато. Кратките глави, диалозите и описанията на околната среда, са напълно достатъчни, за да може читателят да вникне в разказаната история.

Начинът, по който е описано времето на Крис, прекарано в “Лабиринтът”, ме изуми. Цялата обстановка и създанията създадоха едно усещане за несигурност, дали главният герой ще се справи.

Адаптацията на Крис към новите му способности е реалистично представена и изпълнена с множество съмнения и вълнение.

Харесвам факта, че не се набляга върху романтиката, тъй като според мен историята няма нужда от този елемент.

Все още съм на кръстопът в мнението си за Александър (кралят на вампирите). И мисля, че това е и идеята на автора. Подобен герой буди всякакви емоции и трудно може да се оприличи като добър или лош.

Кралица Мария-Елена е герой, който не успя да ме грабне. Някак си нейният персонаж остана плосък, без никакво развитие, но отдавам това на сравнително кратката книга, която е едва 197 стр. и реално нямаше време да се обърне повече внимание на нейното развитие. Предполагам ще разберем повече за нея в третата книга, но дотогава това е мнението ми.

Последните 50 – 60 страници прочетох на един дъх, тъй като бяха вълнуващи и изпълнени с екшън.

Самият финал предизвика голяма усмивка на лицето ми, заедно с възторжени възгласи, защото се случи нещо, което не очаквах, но много ме зарадва.

Препоръчвам поредицата и нямам търпение да разбера какво ще се случи оттук нататък!

----------------
Кристиян Малинов, “Прераждане. Недосегаем”, Книга втора, Изд. “Либра Скорп”, Б., 2013.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите