За “Отмъстителят” на Крис Картър

Паолина Иванова за криминалния трилър на Крис Картър “Отмъстителят”, от поредицата за детектив Робърт Хънтър.
Дата: 
сряда, 18 October, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Днешното ревю е за книга, която мога да нарека един от най-добрите криминални трилъри, които съм чела, но това бих казала и за останалите книги от тази поредица.

“Отмъстителят” е поредната книга на Крис Картър за детектив Робърт Хънтър, издавана от издателство “Ера”.

Това е ново издание на историята, пленила читателите още преди години и представяща поредния психопат, започващ методично да извършва зверски престъпления, без да оставя никакви следи. Жертвите се появяват една след друга, а органите на реда са в безизходица.

Крис Картър сякаш надминава себе си с всяка следваща книга.

Още първите страници прехвърлят читателя в един свят на насилие, разкриващ на какво е способен човек, изгубил пътя си и избрал да се превърне в същинско чудовище.

И тук авторът не изневерява на вече изградения си стил на писане и ни позволява да надникнем в света на антагониста, да проследим събитията през неговия поглед, да прочетем неговите мисли и да се опитаме по някакъв начин да навържем всички появили се улики.

Разследването се разгръща поетапно и се набляга на ужасяващите детайли, които съпътстват всяко престъпление. Те от своя страна привнасят зараждането на смущение и чувство на безпомощност, което допълнително прикова вниманието ми.

Преживяванията на героите породиха много въпроси, за мен свързани с човещината и при какви обстоятелства бихме могли да я загубим. Какво може да ни доведе до ръба на пропаст, от която няма връщане назад.

Не бих казала, че написаното ни дава отговор, но със сигурност представя възможностите, които са по-реални, отколкото си даваме сметка.

Развръзката е написана много майсторски и аз лично останах не просто изненадана, а неподготвена за разкритията.

Ако можете да издържите на напрежението, то това ще е едно интересно четиво за вас. За любителите на криминалните трилъри би могло да се превърне в поредното бижу в колекцията им.

----------------
Крис Картър, “Отмъстителят”, изд. “Ера”, С., 2023.
----------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите