За “Дълбоко в душата” от Христина Блумфилд

Паолина Иванова за романа на Hristina Bloomfield (Христина Блумфилд) “Deeply in the Soul” (“Дълбоко в душата”). Една криминална история, съдържаща теми като загуба, травма, екшън и романтика.
Дата: 
вторник, 8 August, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Представям ви книгата “Deeply in the soul” в превод “Дълбоко в душата”, написана от Hristina Bloomfield.

Книгата разказва историята на Зина – момиче, живеещо в малък град, имащо стабилна работа и любим човек до себе си. Един ден обаче всичко се променя, когато тя научава че приятелят й я е продал на един от най-опасните мафиоти. Зина е принудена да бяга и да се крие. Но всеки път, щом всичко потръгне и тя съумее да се установи на дадено място, миналото успява да я застигне.

Книгата се чете много бързо. Действието се движи плавно и не усетих как я прочетох за няколко часа.

Съвсем в началото, когато стигнах до момента, в който Зина разбира за предателството на приятеля си Иван, бях много напрегната, защото знаех какво ще се случи. Начина, по който авторката описва цялата тази сцена, е много реалистичен и наистина постига целта си да остави читателя без думи. Точно този момент ме накара да се замисля как подобни ситуации наистина се случват по света. Това се е превърнало в бизнес за сметка на много млади и беззащитни момичета, подлъгани по някакъв начин. Мога да кажа, че изпитах разнообразни и силни емоции, започващи от гняв и ярост и плавно преминавайки към тъга и безсилие. Не мисля, че някой може да остане безучастен към прочетеното.

Историята проследява не само как се променя начинът на живот на Зина, препятствията, пред които се изправя чисто физически, но и психическата страна на всяко едно от тези преживявания. От сравнително наивно момиче, доверяваща се лесно, тя се превръща в предпазлива и зряла жена, опитваща се да приеме случилото се с нея и да продължи напред.

Според мен тя израства много като герой и това е видно, за да се стигне до етапа да събере сили и да се изправи срещу човека, отговорен за сполетелите нея и близките й нещастия .

Впечатлена съм от вътрешната борба на Зина със себе си, относно чувствата й към Иван и към цялата създала се ситуация. Радвам се, че успя да намери добри и безкористни хора, които се оказаха нужната подкрепа в този труден момент от живота й. Те бяха един допълнителен елемент, който според мен наистина беше необходим не само на героинята, но и на читателя.

Харесвам стила на писане на авторката, особено начина, по-който описва и представя тази борбеност за живот на главната героиня.

Описанието на трудностите, които един човек изпитва през първите седмици от живота си в друга държава, са толкова нагледно представени, че оставят много място за размисъл.

Финалът е нещото, което много ми въздейства. Неслучайно споделих с вас, че всичко, което авторката описва, е много реалистично и като преживявания, и като събития. И тя отново затвърждава това мое мнение , защото краят не е това, което очаквах.

Мога да кажа, че силно препоръчвам книгата, ако ви се чете подобна тематика.

----------------
Hristina Bloomfield, “Deeply in the Soul”, Woodbridge Publishers, NY, 2022.
----------------

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите