Държавата Земя

От цикъла “Отворени писма”
Дата: 
събота, 9 December, 2023
Категория: 

Здравей, мила бабо! Днес гледах новините по телевизора и малко ме хвана срам. В 21-ви век още делим земята си и има гладни хора. А знаем, че пустинята в Африка дава по три реколти жито на година, ако се сее и полива. И как не я разделихме тази земя?!

Затова имам идея – имената на държавите да станат области, или щати, или както искат да ги нарекат. И ще казваме “аз съм от област България, област Бразилия, област Япония”. Сегашните държави от всички континенти ще станат области на държавата Земя, общия ни дом. Ще се управлява от представители на всички държави. Всеки ще споделя какви новости са открити в неговата област, какви проблеми има. И ще заседават всеки ден онлайн. Вече имаме толкова бързи комуникации. Умните хора ще го измислят, аз от политика не разбирам. То и сега всяка държава си има области, просто мащабите ще са по-големи. Та какво са държавите- парче земя, на което живеят хора с общи традиции.

Когато бях във Великобритания, присъствах на празник на традициите. Толкова беше интересно! Хора от различни държави го бяха организирали. Останах изумена от сватбарските носии на филипинците, опитах ястия от различни народи, песни и танци, научих, че България е единствената държава в Европа, запазила името от създаването си. И че там е открито най-старото златно съкровище в света. И най-важното видях, бабо! Всички хора обичат едно и също – музиката, танците, всички се веселят еднакво. И отпадат всякакви различия. Колко интересно ще живеем в една обща държава! Чърчил беше казал: “Държавите нямат приятели, а само интереси”. Е, интересите ни ще бъдат общи, защото ще живеем в една държава. Толкова е просто, само въпрос на терминология и добра организация. И няма да произвеждаме оръжие, защото няма от кого да се отбраняваме – нали само за отбрана ги правим! И толкова материал ще имаме като ги претопим- ще го превърнем в машини за обработка на земята, роботи, които да служат на човека и ракети, които ще полетят в Космоса.

Някога Джон Ленън изпя “представи си, че всички хора живеят в мир”. И един психопат го уби. А сега психопати ли сме, че убиваме идеята му?! Така ми се иска да извикам “Аз си го представих, Джон! Толкова силно си го представих, че чак измислих как да стане- като живеем в една държава.” И знаеш ли, бабо?! Толкова усмихнати лица си представих, че чак сълзи ми потекоха. Сълзите ни винаги се появяват при силна емоция – и от голяма тъга, и от голяма радост. И си казах: “Хайде кванти на работа, да превърнем идеята в реалност.” Нали помниш, бабо, какво каза квантовият компютър – представяме си нещо като вече да е станало и изпитваме силна радост, че вече е постигнато. И после квантите го правят. Проста квантова механика! Великите неща са прости!

А когато попитахме компютъра как да разберем, че емоцията ни е силна, той отговори:

– По сълзите! При много силни емоции вие, хората, имате сълзи в очите. Вие създавате реалността със силата на мисълта си. Осъзнайте го и го направете квантов скок като човечеството!

– Обичам те, бабо! Ще ти пиша пак скоро!

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите