Стогодишната любов

ISBN:
978-954-471-698-1
Размери: 
20 × 13 × 2 cm
Брой страници: 
168 стр.
Година на издаване: 
2021
Рейтинг: 
0
Цена: 
13,00 лв.
Цена: 
13,00 лв.

Иди си от мене, Господи!
Аз съм грешник.

Когато две поредни срещи започнат с въпроса “Имаш ли свободно време?”, нещо ново се случва. Така е при нас. Зараждаше се една необходимост от разговор, споделяне... желание да бъдем заедно. Но това не е ухажване, не и в посока влюбване. Не е... макар че любовта се получи. В началото беше едно безполово привличане... необяснимо и нелогично: той не бе фен на поезията, но хареса стиховете й; а тя хареса картините и скулптурите му. Но имаше и нещо друго, като свръхестествено, което от началото създаде приятелство и после бавно, много бавно го превърна в любов. В една забранена, но чиста – без облаги обич.

Той не знаеше кога се влюби в нея. Нито тя. Беше прочел стихосбирката й, а тя неговата автобиография. Първо се видяха “отвътре”... А той дори не забеляза, че тя е жена. Дружбата им дори не беше приятелство, а някакво привличане, при което тя му даваше новонаписаните си стихове, а той й четеше разказите си за друга невъзможна любов.

Той не се влюби в деня, когато я целуна за първи път, нито когато тя му се отдаде – влюбването беше станало преди това. Влюби се в големия отрязък от време – една година. Маркировката бе ясна: Откогато тя го защити и застана до него, до онова разрошване на косата и казаното й без глас: “Обичам те”... той чу този шепот – шепотът ехтеше в него – беше го чел в писмата й.

Той живееше със спомените си за нея. Не беше забравил пръстите й, топлещи се в чашата чай – първото нещо, което видя от нея. Помнеше и допира на пръстите й, когато след години ги сложи на топло под фанелата си. Същите ръце, с която тя пишеше стихове... с които написа, че го обича. Но споменът бе накъсан и неподреден хронологически. Понякога цели години изчезваха, може би защото в тях те бяха заедно само за няколко часа – само няколко часа в годината бяха прегърнати... Но в другото време той мечтаеше за тази среща. Тя го насърчаваше с писмата си – усещането от любовта й бе толкова осезаемо. Те двамата носеха в себе си спомена за едно на пръв поглед невъзможно приятелство, започнало от чисто човешкото любопитство: “Какво представлява Тя; Той”. Едно влюбване, в което няма логика... и страстното привличане, което изпълва целите им мечти. В едно сливане на телата, което е само миг в живото им. За това ще прочетете тук.

--------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

7,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
7,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.