Осмели се да чувстваш

ISBN:
978-954-471-932-6
Размери: 
20 × 13 × 0.5 cm
Брой страници: 
64 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

“Осмели се да чувстваш” е посланието на Светлана Чиглайска към дръзналите да се доверят на своите сетива, да се вслушат в сърцето, пренебрегвайки директивите на разума. Четиридесет и девет стихотворения, групирани условно в три раздела: “Бисери на добротата”, “Тишина след вятъра” и “Есенна вълна”. В тях, по думите на редактора на книгата Динко Динков “... осмелилите се да чувстват ще открият бисери на добротата сред поетичните образи... Диалогична лирика, изпълнена с тревожност... Вплетена в ранима душевност, достигаща до откровения за греха и изкуплението...
Детският поглед – изумлението от човешката жестокост – преобразява отчаянието с болезнено мечтание, с вяра в божествената сила на любовта. Последвала внезапния порив за сливане с морето в търсене на спасение, лирическата героиня с душа на сирена съзерцава залязващите брегове и ни разтваря в прегръдките на вълните
.”

Съчетание на образи и чувства, от по детски наивни до творчески зрели и осъзнати представи за света около нас. И в тях неизменно, като в отражение проблясва светът, истинският свят на Светлана Чиглайска.

Поезия, до болка откровена, сочеща като маяк просветлението за пропилените възможности, неразумно проиграните шансове, съмнителните саможертви и претърпените загуби, за всички безразсъдно изгубили себе си в морето от тъга. “Осмели се да чувстваш” е за всеки един от тях, прочитайки я, и откривайки в нея “своето стихотворение”, да се отърси от собствените страхове и съмнения, и смело и непоколебимо да се устреми към своите чувства – там, където копнежите ще бъдат реалност.

-----------------
Още за книгата от издателя ----->>>>>
-----------------
Поетичната книга на Светлана Чиглайска “Осмели се да чувстваш” е отличена с литературната награда “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп” за 2023 г.
-----------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.
3,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
3,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.