Хора без дубъл 2

ISBN:
978-954-471-887-9
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2.5 cm
Брой страници: 
236 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
20,00 лв.
Цена: 
20,00 лв.

Посвещавам на младите айтозлии,
които ще извървят достойно
своя път към себе си.

Обичам да се вслушвам в звука на тайнственото мълчание – това е песента на моята душа. В тишината на молитвеното си съзерцание се срещнах с неповторимите нюанси на дъгата в природата и в човешките взаимоотношения, за да мога да се докосна до свръхестественото.

Нужни ми бяха сетива и усет да назова неназовимото и да проникна в същността на човешката душа, за да стигна до божествената й същност.

В своето въображаемо пътуване из уличките на моя роден град се срещах с неповторимите – моите хора без дубъл; чувах разговорите, виждах лицата им, ставах съпричастна на техните идеи и смели решения. Успявах да доловя техните вибрации, да ги почувствам съвсем близки – сякаш бяхме отдавнашни приятели, които от много време не съм срещала...

Аз не ги търсех – те ми се довериха. Някои изплуваха в съзнанието ми от близкото минало, други срещнах в нашето съвремие. Вие, мои читатели, ги познавате или имате спомен за тях. Всички те, моите герои в тази книга, с активния си обществен живот в Айтос едва ли са съзнавали, че творят бъдещето на своя град, че са творци на съзидателното. Случайна закономерност свише ме срещна с тях: общественици, учители, лекари – радетели за наука и прогрес, дръзнали да проправят своя пътека. Смели, решителни, отговорни, които обичат да се самодоказват.

В настоящата ми книга, посветена на неповторимите, ще си спомним и за тези, които не са сред нас, но оставиха светла диря след себе си. Младите айтозлии трябва да ги познават. На тях дължим постигнатото, за жалост не успяхме да го опазим... а тяхното дело е неповторимо по своя замах и постижение.

Във всеки очерк, вие, уважаеми читатели, ще откривате техните идеали, въжделени чувства и мечти, ще преживявате с тях трудните мигове, ще се научите как се отстоява чест и достойнство в името на идеала. Техният живот ще ви окриля и вдъхновява за смели дела.

Вярвам, че тази моя книга, посветена на хората без дубъл, ще бъде едно ползотворно пътуване и към вас самите... да преоткриете себе си. Ще събуди у вас, читатели мои, върховни преживявания, които ще ви зареждат с патриотични чувства да обичате и цените постигнатото и да работите заедно за просперитета на нашия обичан град.

Приятно пътуване с пасажерите от кораба на духа!

Авторът

-----------------
Още за книгата от издателя ----->>>>>
-----------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

5,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
5,00 лв.
5,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
3,00 лв.