За “Избирам теб” на Рени Ковачева

Паолина Иванова за дебютния роман на Рени Ковачева “Избирам теб”.
Дата: 
петък, 3 November, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

“Избирам теб” е дебютният роман на Рени Ковачева, който ни връща назад в миналото и ни представя един изпълнен с вълнение и същевременно интересен период от историята.

Любов и предателство се преплитат през далечната 1879 г. в Англия и провокират въображението на всеки, избрал да се присъедини към героите и да проследи техния път.

Още от първите страници авторката успява да заинтригува читателя, чрез детайлните и реални описания на времето, в което се развива действието.

Главната героиня в романа е обикновено момиче с голямо сърце, но не толкова добра съдба. Въпреки несгодите, тя запазва тази своя светлина и успява да изгради живот за себе си далеч от хората, преследващи я.

Мъжкият персонаж от друга страна е типичният мъжкар с голямо его и самочувствие, който претърпява най-голяма трансформация, макар и може би прекалено бърза.

Впечатление прави забавянето специално в развитието на взаимоотношенията и даже първоначалната среща между двамата. Авторката си оставя време в началото да представи героите като отделни личности и чак след това се задълбочава в любовните трепети и промяната, която настъпва у самите тях. Това е различен подход, който със сигурност предизвиква читателя към размисъл и може да доведе до разнообразни мнения.

Стилът на писане е лек, ненатрапващ с интригуващи второстепенни герои, които добавят нужния баланс.

Интересно хрумване е споменаването на изобретяването на електрическата крушка, което в исторически план се случва точно в този период.

В даден момент събитията сякаш започват да се случват прекалено бързо едни след други и отделни сюжетни линии, които се появяват и имат голям потенциал да се развият, биват разрешени преждевременно. Тази несъгласуваност предизвиква чувството на незавършеност, но финалните страници, представящи интензивно действие, сякаш успяват до някаква степен да компенсират тези мисли и чувства.

Какво ще се случи с нашите герои? Ще успеят ли да намерят щастието или миналото ще ги настигне и ще обърка още повече живота им?

Ще прочетете в книгата.

----------------
Рени Ковачева, “Избирам теб”, изд. “Либра Скорп”, Б., 2022.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите