За “Избирам теб 2” на Рени Ковачева

Паолина Иванова за романа на Рени Ковачева “Избирам теб 2”.
Дата: 
четвъртък, 21 December, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

След представянето на света и героите в първата книга на Рени Ковачева “Избирам теб”, дойде моментът да поговорим и за втория самостоятелен роман на авторката, озаглавен “Избирам теб 2”, издаден от Издателство “Либра Скорп”.

Историята продължава няколко години след като проследихме зародилата се любов между Ейприл и Деймиън.

Сега в главната роля влиза Робърт Станфорд, странният учен, пленил сърцата на много читатели. Той е не само най-успешният следовател в Скотланд Ярд, но и най-желаният ерген.

Един ден в Лондон пристига Айли Макдауъл, лидер на един от най-големите кланове в Шотландия, търсеща да разбере истината за смъртта на своите родители, но дали ще успее?

Отново, както и в първата книга, авторката отделя време да представи самостоятелно героите, техните желания и живота, изградили си до момента. Този плавен преход води до запознанството между главните персонажи, оказващо се едно малко бедствие, имащо дълготрайни последствия.

Всяка отгърната страница е истинско препускане за Айли и Робърт, водещо ги както към истината за смъртта на родителите й, така и към осъзнаване на дълбоко загнездилите се чувства в сърцата им.

Женският образ е истинското бижу в романа. Олицетворяваща силните черти и характера на всяка жена, която избере да бъде лидер. Тази сила, показана по един достоен за уважение начин, има потенциала да провокира всеки един от нас да се замисли за ролята на жената в съвременния свят.

Връзката, създадена между хората, базирана на разбиране, взаимопомощ и подкрепа, оставя своята следа в този роман. Какво точно имам предвид, ще разберете когато прочетете написаното.

Конкретни разкрития за героите биват загатнати и поставени пред нас още от самото начало, което прави проследяването на събитията още по-интересно.

Въпреки бързо развиващия се финал, историята дава възможност да се проследят емоциите и чувствата на героите при разбулването на тайните, оказващи влияние върху динамиката между героите.

За мен лично тази втора книга е страхотно продължение, което заслужава да бъде прочетено.

----------------
Рени Ковачева, “Избирам теб 2”, изд. “Либра Скорп”, Б., 2023.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите