Пътят към ада продължава... през сърцето

Дата: 
петък, 24 July, 2015
Категория: 

За поета Ангел Лазов сърцето е най-святото място, в което се запазва родината България. А аленият мак е символ на сиянието за справедливост в душата му. В нея звучи и безсмъртието на победата чрез свещената музика на Бетовен “Ода на радостта”.

Осмислянето на миналото става със сърдечното и мъдро “Документален филм за Драва”. Раните се лекуват, зад а се забравят. Лявата сърдечност на поета е дълбоко осъзнат житейски път и никой не може да промени дръзкото му и мъдростно настроение. Философията и осмислянето на живота е със сърдечна обвързаност с приликата на птичи полет за пространния творец и общественик Ангел Лазов. В “Равносметка” е съсредоточен пътят на живота на един поет и мислител, същностната съдба на много сърдечен, житейски прям и откровен, исторически верен и философски зрял творец и общественик като него.

Във втората част на книгата ще открием самоиронията и иронията, хумора и шегата, сатиричната метафорична нападателност и “гръмотевичен блясък”, провокативна разсъдъчност и мъдрост в много умелите пространствено житейски размисли в дълбоко изстрадания живот на вече обоснования хуморист и сатирик Ангел Лазов. И всичко това съчетано в една убедителна провокация и разсъдъчност, които довеждат до многопластови размисли за съвременния ни живот.

Конкретните житейски изживявания довеждат до самоиронични промисли за отделната човешка съдба на българина като индивидуалност и като обобщен български и общочовешки типаж. Всеки човек, надарен с дарбата да осмисля съдбата и участта си на съвременен българин, детайлно ще навлиза и в пространните философски размисли със сатиричен и хумористичен оттенък на Ангел Лазов, своеобразен български творец и общественик, прям и дързък, и изобщо в съдбата на съвременния българин.

----------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите