Пътеводителят “Остров “Св. Анастасия” на Стефан Апостолов

Дата: 
четвъртък, 18 February, 2016
Категория: 

Тази малка книжка е побрала в своите 50 луксозни странички пълен комплекс от необходимата на туристите информация. Авторът е събрал в увлекателен текст и илюстрации точно толкова знания за острова, колкото иска да получи средно интелигентният посетител.

Авторът, който е запознат с всички изследвания за остров “Света Анастасия”, включително и с извършените проучвания през последните години, е подбрал основното, върху него, проявяващите по-голям интерес, могат да надграждат чрез въпроси към екскурзоводите за допълнителни знания, чрез вглъбяване в определени прелести на острова и музейни експонати.

Аз и моята съпруга през летните месеци сме били екскурзоводи на острова в шестдесетте и седемдесетте години на миналия век. Тогавашната литература и беседите ни обхващаха главно бунта и бягството в 1925 г.

Чест прави на Стефан Апостолов задето е отразил целия спектър от съвременните знания за острова, придобити от археологическите проучвания и от разкритите исторически източници, дал е описание за новата уредба, информирал е за начина за посещения, за официалните тържества, за възможностите да се провеждат там семейни и други ритуали и празненства, за битовите удобства, за специфични особености като лекарната за билки, например.

Книгата “Остров “Света Анастасия” ще има огромен пласмент! С това тя ще провокира още по-голяма посещаемост на острова, ще даде знание за него както на потенциалните посетители, така и на далечни любители на знания.

Книгата трябва да има издания и на чужди езици.

------------------

Стефан Апостолов, “Остров Света Анастасия”, Бургас, 2015.

------------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите