Паула Лайт не е “анонимна”, а държи на спокойствието на близките си

Коя е Паула Лайт? Интервю на Кристина Ненова, в. “България Сега” със загадъчната дама. (Препубликувано от в. “България сега”)
Дата: 
понеделник, 27 July, 2015
Категория: 

Паула Лайт не е “анонимна”, а държи на спокойствието на близките си
Коя е Паула Лайт? Интервю на Кристина Ненова, в. “България Сега” със загадъчната дама. (Препубликувано от в. “България сега”)

– Здравейте, г-жо Лайт! Нека си представим, че имам за задача да напиша Вашата биография. Каква информация ще ми препоръчате да включа в нея?

– Жена на средна възраст. Филолог и юрист. Изкарвам си хляба като адвокат по наказателно и търговско право. Омъжена съм и имам прекрасен брак. Понякога, когато искам да разкрия някои други страни от същността си, ставам Паула Лайт. Единствено съпругът и издателите ми знаят истинската ми самоличност. Макар и в България, не се оплаквам от живота. Намирам го за интересен, изпълнен с разнообразие и творческа радост. Когато истински желаем това, можем да превърнем и най-сивата мъгла в дъга. Щастието не е в условията на живот, а в душевното състояние.

– Защо предпочитате да останете анонимна?

– Простете, но самата дума “анонимна” малко ме дразни. Аз не съм анонимна, а просто ползвам авторски псевдоним. С този псевдоним плащам данъци и осигуровки, сключвам договори, пиша книги и разобличавам корумпираните политици. Смехотворна е теорията, че съм някакъв виртуален фантом. Още по-абсурдна е идеята, че “крия” името си от страх. Ако престъпният свят, тайните служби или официалните власти искат да знаят коя е Паула Лайт, какво ще ги спре? Нима смешният ми компютър, закупен втора употреба? Или крехкият заслон, който съм създала над частния си живот? Не, пазя самоличността си в тайна единствено, защото ценя спокойствието на близките си и на тия, които, повярвали в идеите ми, работят за България. Не желая да бъдат под обстрела на фанатици, гербаджии и атакаджии, на самозабравили се фундаментални християни, които не могат да приемат идеите ми, на фенове – маниаци и противници с психически отклонения. Всеки има право на частен живот, стига да няма политически амбиции, а Ви уверявам, че нямам такива.

– Защо посъветвахте българите на изборите да пуснат бюлетина, в която да зачеркнат имената на всички кандидати?

– Това е още един мит. Да, посъветвах сънародниците си, които смятат, че всички са маскари и на изборния ден биха си останали в къщи, все пак да излязат и да гласуват, като зачеркнат всички кандидатски имена, защото са длъжни, макар и разочаровани да бъдат граждани. Разбира се, тия, на които е останала макар и капчица доверие, трябва да гласуват по съвест за своите избраници!

– В интервю за в. “България Сега” Божидар Томлевски каза, че бизнесът му е публичен и че ако е имало съмнения, свързани с него, той нямало да бъде сертифициран от българската държава. Какво точно Ви разочарова в “Другата България”?

– Това, че господин Томалевски е поредният политически лъжец. Аз съм един смешен човек, който вярва, че дори и политиците трябва да говорят истината. Томалевски заяви в писмо до мен, че никога не е бил “царист”, въпреки че е достатъчно човек да се порови в архивите, където е пълно с негови верноподанически изявления за Симеон Сакскобургготски. Смятате ли, че всичко, което е одобрило последното българско правителство е редно и морално? Морално ли е да закупиш 2000 дка на безценица, да си осигуриш нужните лицензи и кадастрални и строителни разрешения, като ощетиш една българска община, посегнеш на екологически ценна плодородна земя, прехвърлиш имотите на офшорна фирма и се подиграеш с лековерните си сънародници? Господинът поне би следвало да има приличието да не се опитва да влиза и в политиката, където има достатъчно “почтени” предприемачи като него. Напоследък, такъв е, например, Христо Ковачки от партия “Лидер”, който стои на заден план а председател на коалицията е Емил Кошлуков или както го наричат затворниците, с които е лежал, Сузи Дългото бедро. Между другото, господин Томалевски (или Томалети, или Томалев) е изразил възмущение и пред моите приятели от вестник “Виена днес”, че е наклеветен. Поканих го, с любезното съгласие на господин Тончев от интернет радио “Отзвук” на открит диалог, за да се защити и да ме опровергае, но, поне до момента (18 юни) не е получен отговор в студиото на радиото. Още веднъж го каня чрез уважавания и престижен вестник “България Сега” да се яви на телефонен дебат на 4 юли от 17 часа българско време.

– Какво се опитвате да постигнете със статиите на политическа тематика, които пишете. Някои анализатори твърдят, че е престъпление да призовавате българските граждани да не гласуват?

– Искам да постигна малко по-задълбочено вглеждане в същността на стоките, предлагани ни на политическата сергия. Писна ми да гледам как се гаврят с лековерния ни и твърде добродушен народ. Не е ли време, за разнообразие, вместо празни приказки и програмни лъжи, да чуем и нещо от истината? Никога не съм призовавала българските граждани да не гласуват! Напротив, моля дори ония, които биха си останали в къщи , да гласуват, макар и с невалидни бюлетини, зачерквайки всички! На определени политически групи е изгодно разочарованите да си стоят в ъгъла, в къщи, а към урните да пристъпват само бодряшки и под строй техните собствени избиратели! Виж такава нагласа наистина е престъпление!

– Разкажете ми за книгата “Пътят към Свещената магия”! Какво Ви провокира да я напишете?

– Такива книги не са плод на провокирана от внезапно хрумване идея, а на дълги години размисъл, познание и страдание. Книгата е свързана с анализ на духовната човешка същност, със съвети как да развием енергийните си сили, как да общуваме с по-висши духовни нива, как да се обичаме, как да осмислим, че сме едно цяло. Въпреки представите на литературно неизкусените и по-невежи сред моите опоненти, не става дума за метли, брадавици, демони или сушени жаби. Демони можете да намерите в кабинетите на управляващите политици, а не в скромната ми творба.

– Как съчетавате интересите си, свързани с науката, с интересите към магията.

– Те далеч не са толкова различни. Говоря, разбира се, за висшата магия, за енергиите и духа, за силата на интелекта, а не за евтините шарлатании. Магията е забравена наука, на твърде високо ниво, за да бъде разбрана напълно от непосветените. Всеки, обаче, е в състояние да еволюира и развие своите свръхсетивни качества, а не само шепа избраници.

– Каква е прогнозата Ви относно парламентарните избори?

– “Герб” ще спечели с минимално мнозинство. Ще се опита да намери партньори в твърде фрагментирания парламент. Има две възможности: ако направи коалиция със сините, това ще забави реформата и пречистването на последните и ще е твърде зле за демокрацията. Очаквам, обаче, да се коалира с НДСВ или с маргинални клики като “Лидер” на Ковачки. Ще се задържи малко повече от две години. Иска ми се да кажа, че не харесвам лицемерието на генерал Бойко Борисов. Негов основен лозунг е “Възмездие за корумпираните типове!” Как господин Борисов ще съчетае този призив със същността на свои бивши съдружници като Павел Алексиев, кредитен милионер; Иво Каменов, съдружник в империята “Тим”, влизал в престрелка с бивши барети при спор за подялба на служителки на най-древната професия на Златни пясъци; Евстати Гюров, свързан с чеченски групировки; Румен Николов (Пашата), съдружник в СИК и Спартак; Живко Делчев, който контролира ТС Банк; Румен Цветков, контролиращ фирма “Реал” на “Мултигруп”; Алексей Петров, заподозрян в участие в наркотрафик? Всички те, в периода 1990-2000 г, са били съдружници в една или друга от тринадесетте фирми, регистрирани от генерала. Не мисли ли, че миналото хвърля дълги сенки? Ще включи ли и своите стари съратници във възмездието за корумпираните? Чакат ни интересни, но тежки две години, госпожо.

– Пожелайте нещо на читателите ни?

– Вяра в доброто, сила да издържат на изпитанията и повече красота и хармония в живота! И нека, колкото и оскърбени и унижени да се чувстват, да отидат до избирателните урни с високо вдигнати глави, защото България е тяхна, на народа, на хората, а не на шепа самозабравили се мекерета, назовали себе си “елит”. Нека не забравят, че човек е длъжен да бъде изправен, дори и да чувства гръбнака си пречупен и че от робство ще ни спасят само собствените ни усилия!

--------------

Публ. във в. “България сега”

Засегнати автори: 

Коментари

Защо Паула Лайт повече от 5 години не е публикувала???!!!!!

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите