Милен Иванов, "Окото на вълка. Тайната на дълбините"

Дата: 
четвъртък, 14 August, 2014
Категория: 

Втората книга на ученика от Строителния техникум в Бургас – Милен Иванов носи името “Окото на вълка. Тайната на дълбините” и е пряко продължение на излязлата през миналата година “Окото на вълка. Безсмъртното плаване на капитан Джейкъб”. И двата романа са написани в жанр приключенска фантастика.

“Героите са същите има и нови някой положителни, други отрицателни, но всеки играе важна роля в пиратският пъзел. Разбира се действията отново се развиват около пирата капитан Джейкъб, който – изправен пред трудности, ще осъзнае и намери себе си” – казва авторът Милен Иванов.

Как започва всичко това? Ето какво споделя авторът за себе си:

“Годината бе 2011, оставаха месеци до премиерата на “Карибски пирати: В непознати води”, а вече губех търпение да гледам филма. За около месец написах своя версия на филма. Родителите ми прочетоха ръкописа и го харесаха и тогава ми казаха да сменя героите, историята, всичко. Така започнах. Сюжетът за приключението написах за един час, като края го пренаписах и така се появи нов персонаж, който пасна идеално на историята. Самият роман писах три месеца. Не крия, че имах и трудни мигове. Покрай Коледа бях така да се каже в “коледно настроение” и не можех да се съсредоточа към темата, но успях да се стегна. Иначе всяка глава, която написвах бе за мен едно забавление, едно приключение.”

И така се ражда “Окото на вълка. Безсмъртното плаване на капитан Джейкъб”.

Романът е в стил  е приключенска фантастика. Главен герой в историята е капитан Джейкъб, човек изпълнен с гняв към баща си, заради миналото. Той е пират, капитан на един изключителен кораб – “Господарката на седемте морета”. Джейкъб открива една третина от карта на съкровище и поема на дълго пътешествие, което ще го срещне с омразният му баща, една очарователна млада дама, както и с прословутият морски вълк – Черната брада. В книгата, която е в обем от 280 стр. има много пътешествия, срещи с пирати, бойни сцени, романтика и екшън.

Две години по-късно вече е факт и новият роман с приключенията на смелия пират Джейкъб.

“Окото на вълка – Тайната на дълбините” е роман с наситено съдържание на бойни сцени, любовна интрига, неразкрити тайни и заровени съкровища. Тя е безспорно откритие за всеки читател търсещ приключенията.

Цялата история на “Тайната на дълбините” е общо от почти 500 страници, и по общо мнение на автор и издател, е разделена на две книги.

“Книгата щеше да бъде в много по-голям обем, поради тази причина я разделихме  на две части, не помня колко време ми отне на я напиша, но е било доста, после беше по трудно да се редактира” – казва Милен Иванов.

Втората част на новия роман на Милен все още не е видяла бял свят, но тя е написана и скоро ще излезе на пазара. Разбира се писането на един роман винаги среща множество изпитания, с такива се е сблъскал и Милен.

“Трудности винаги има, ако едно нещо не се получава е по-добре да се изчака момента и тогава да се действа, нищо не става на сила, трябва време, понякога години, понякога дни” – споделя той.

Макар и все още “безумно млад”, Милен е наясно какво го очаква, ако реши да изкарва прехраната си с писане на книги.

“Да си писател в България е трудно. Хората не отделят пари за книга. Аз ще продължа да пиша, ще издавам книги, дано хората да търсят моите произведения. Надявам се музата да не ме напусне твърде рано и да пиша до сетният си дъх. Но не мога да се изхранвам с печалба от дадена книга” – казва младият творец.

Но все пак, по думите на дванадесетокласникът, който изучава транспортно строителство, писането на книги му доставя огромно удоволствие и той съвсем не смята да спира дотук.

“Имам сериозни планове за вбъдеще – писане на криминален роман, на фантастика, на исторически, за всички тези проекти трябва адски много време. В днешния ден парите владеят всичко, така че и те са важни. Не мога да кажа кой ще е следващият ми роман, надявам се това да бъде третата част от пиратската поредица и да приключа напълно с тези герой, защото чувствам че съм изчерпан по тази тема” – каза Милен Иванов.

Ученикът е категоричен, че всеки който има талант да пише, но се колебае да започне поради една или друга причина, трябва да се престраши и да опита.

“Моят съвет като начинаещите писатели – е да опитат, да рискуват, страхът от провал е най-големият провал, ако не опиташ няма как да знаеш дали ще успееш. Аз рискувах, не мога да кажа дали съм успял в тази сфера, това ще кажат читателите, и аз се уча, надграждам, променям, развивам, така че не се колебайте а пишете” – завърши Милен Иванов.

 

------------------------

Милен Иванов, “Окото на вълка. Безсмъртното плаване на капитан Джейкъб”, Бургас, 2012 г.

Милен Иванов, “Окото на вълка. Тайната на дълбините”, Бургас, 2014 г.

 

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите