Морска колония

ISBN:
978-954-471-091-0
Размери: 
21.5 × 14.5 × 0.9 cm
Брой страници: 
88 стр.
Година на издаване: 
2010
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

Поезия. Книгата е дебютната стихосбирка на автора, след утвърдения му роман “Колобърът”.

Елица Дубарова пише за книгата: “Стихотворенията изобилстват от мрачна символика и образност, но в крайна сметка няма светли посвещения, инициациите винаги са страшни и минават през тъмнината (на пещерата, на гората, на подводието, на подсъзнанието).
Най-важното е, че независимо от всеобхватния мрак на взривяващи се пространства и изтичащи небета, в крайна сметка едно подканващо-приютяващо обещание ни превежда от началото до края: “Ти тръгни! Аз съм с теб. И те следвам/ до кошмарния край на страха,/ който зверски сега ни разделя…” Преодоляването на този страх, все едно въобразен, преживян или сънуван,  е причина и цел на любовта!
В този смисъл, колкото и мрачна да изглежда на пръв поглед стихосбирката на Динко Динков (самата корица и образи-концепти като: “зверска гилотина”, “нищожества, погълнали държавата”, “агресори”, “усмивка, разкривена и пластмасова”, “жена на дяволи”, “страшен стон”, “фенери мъжделеещи”), тя е способна да преведе читателя си от “разрушения град” през “галери от модули с програмирани писти до мозъка на пристанищата”, до “нови светове като звезди-слънца”, за да се сбъдне пророчеството!”

(д-р Елица Дубарова, "Морската колония на Динко Динков")

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

5,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
5,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.