Богородични морета

ISBN:
978-954-471-969-2
Размери: 
20 × 13 × 2 cm
Брой страници: 
224 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
20,00 лв.
Цена: 
20,00 лв.

Пъстрилото от герои в тази книга на Динко Динков са до болка реални хора, сред които авторът не само е живял. Той е успял да се вслуша в това, което те му разказват и споделят, да ги разбере и да съпреживее техните малки радости и немалки трагедии, предначертани от съдбовната им свързаност с морето. Морето – нивата им, която ги храни, синята безбрежност, която ги примамва, непостоянният му нрав, който ги предизвиква, безкрайната синева, която дава смисъл на живота им. И непредвидимостта му, която взема жертви. И дързостта им, която често е близка с жертвоприношение.

Авторът търси и открива философията на тези чисти и дръзки хора, родени на сушата и с пъпна връв, хвърлена в морето. „Морето – Човек и Човекът – Море“, както ще прочетем някъде.

Динко Динков не само описва. Той споделя преклонението на героите си пред стихията море и така се сродява с тях. За да видим чрез разказа му великолепни картини на разноликото море, да го усетим като нещо живо и извечно.

А великолепните му малки есета за красотата на подводния свят, вплетени в сюжета, са наистина проникновени и вълнуващи.

Така се е получила прекрасна сплав и пред читателя е една монолитна книга, в която авторът е вложил много труд, неподправена обич към героите си, много вяра, много мъдрост, възхищение и разказвачески дар, използван с молитвена всеотдайност: „Да слизам в морето като в храм, от който да излизам пречистен, спокоен и вдъхновен!

...
И още за книгата от Ваньо Вълчев ----->>>>>

И още ... от Донка Кънева ----->>>>>

--------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

7,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
7,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
8,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.